αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΚι όμως, κάποιος θα μπορούσε να διαγράψει τις φωτογραφίες σου στο FB. Ένας ερευνητής βρήκε το «κενό» στην πλατφόρμα (ΒΙΝΤΕΟ)

Κι όμως, κάποιος θα μπορούσε να διαγράψει τις φωτογραφίες σου στο FB. Ένας ερευνητής βρήκε το «κενό» στην πλατφόρμα (ΒΙΝΤΕΟ)

Κενό ασφαλείας του Facebook, που έφερε στο φως ο Ιρανός ερευνητής Pouya Darabi, μπορεί να επιτρέψει σε κάποιον να διαγράψει οποιαδήποτε φωτογραφία από το κοινωνικό δίκτυο, εκμεταλλευόμενος bug στη λειτουργία δημοσκοπήσεων [Poll] της πλατφόρμας.

Όπως αποκάλυψε ο ερευνητής, δημιουργώντας μια νέα δημοσκόπηση, κανείς μπορούσε να μεταβάλλει το image ID [ή το URL σε περίπτωση κινούμενων γραφικών GIF] που στέλνεται στους servers του Facebook, έτσι ώστε αυτό να ταυτίζεται με εκείνο οποιασδήποτε εικόνας που βρίσκεται αποθηκευμένη στην πλατφόρμα. Μετά από αυτό, η σχετική εικόνα θα εμφανιζόταν στο Poll και, εάν αυτό διαγραφόταν, θα αφαιρούταν οριστικά και η πρωτότυπη εικόνα, όπως διαβάζουμε στο Pc Magazine.

Ας σημειωθεί ότι ο Darabi ενημέρωσε το Facebook για το πρόβλημα, το οποίο τελικά διορθώθηκε με patch στις 5 Νοεμβρίου. Ο ερευνητής έλαβε αμοιβή $10.000 για την ανακάλυψή του. Μπορείτε να δείτε πώς λειτουργούσε το hack στο παρακάτω βίντεο του The Hacker News:

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 5 =