αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΚι όμως, η Samsung θα λάβει πάνω από 20 δισ. δολάρια μέσω… iPhone το 2018

Κι όμως, η Samsung θα λάβει πάνω από 20 δισ. δολάρια μέσω… iPhone το 2018

Η Samsung είναι (προς το παρόν) ο βασικός προμηθευτής της Apple για εξαρτήματα αρκετών προϊόντων της, όπως είναι τα iPhones της Apple. Αυτό σημαίνει πως ο Κορεάτης κατασκευαστής επωφελείται όταν τα smartphones του Cupertino σημειώνουν υψηλές πωλήσεις, παρά το γεγονός πως είναι ανταγωνιστής στην συγκεκριμένη αγορά.

Στο παρελθόν έχουν δημοσιευτεί έρευνες και αναφορές που υποδείκνυαν πως η Samsung είχε σημαντικά έσοδα από τα εξαρτήματα που προμήθευε στην Apple, με αποτέλεσμα πολλές φορές εκείνα να ξεπερνούν το πόσο που απέφεραν οι δικιές της συσκευές. Ιδιαίτερα, η μόνιμα υψηλή ζήτηση για οθόνες iPhones από το Cupertino έχει… πλουτίσει τον Κορεάτη κατασκευαστή. Μάλιστα, φαίνεται πως το νέο έτος θα είναι τόσο παραγωγικό για την Apple και τα iPhones, ώστε εκείνα θα αποφέρουν αστρονομικά ποσά στην Samsung.

Συγκεκριμένα, μια αναφορά από την Νότια Κορέα εκτιμάει πως η Samsung θα κατασκευάσει την νέα χρονιά από 180, μέχρι 200 εκατομμύρια οθόνες OLED για τα επερχόμενα iPhones. Κάθε εξάρτημα οθόνης αποτελείται από το panel, το επικάλυμμα-γυαλί προστασίας και τον αισθητήρα πίεσης (3D Touch). Το κόστος με το οποίο η Apple αγοράζει κάθε ένα εκ των προαναφερθέντων εξαρτημάτων είναι 110 δολάρια (σύμφωνα με το IHS Markit). Εν κατακλείδι, η τεράστια παραγγελία της Αμερικάνικης εταιρείας θα αποφέρει 19.8 με 22 δισεκατομμύρια δολάρια (!) στον Κορεάτη κολοσσό, μόνο από τις οθόνες.

Τα αστρονομικά αυτά έσοδα οφείλονται επίσης στο γεγονός πως, πλέον, ο αριθμός των οθονών που παράγονται στα εργοστάσια και εγκρίνονται για χρήση έχει αυξηθεί αισθητά. Νωρίτερα μέσα στο έτος, οι 4 στις 10 οθόνες αποτύγχαναν τον ποιοτικό έλεγχο και κατέληγαν στην ανακύκλωση. Τώρα, μόνο 1 ή 2 οθόνες από τις 10 θεωρούνται χαμηλής ποιότητας. Τελικά, οι υψηλές πωλήσεις των iPhones θα αποφέρουν στην Samsung ένα ποσό που θα ξεπερνάει τα κέρδη των Galaxy S8/S8+ που κατασκευάζει ο ίδιος ο κατασκευαστής. Φαίνεται πως, στην πραγματικότητα, οι σχέσεις μεταξύ Sammie και Apple είναι κάτι παραπάνω από… φιλικές, άσχετα αν “μαλώνουν” που και που στα δικαστήρια.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × four =