αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΚι όμως, δεν πήγαν όλα τέλεια με τον Falcon Heavy. O Elon Musk μίλησε για το λάθος που λίγοι κατάλαβαν (BINTEO)

Κι όμως, δεν πήγαν όλα τέλεια με τον Falcon Heavy. O Elon Musk μίλησε για το λάθος που λίγοι κατάλαβαν (BINTEO)

Η 6η Φεβρουαρίου ήταν μια ιστορική ημέρα για την SpaceX και την ανθρωπότητα γενικότερα. Είχαμε την πρώτη εκτόξευση του Falcon Heavy. Πρόκειται για έναν από τους πιο ισχυρούς πυραύλους που έχουν δημιουργηθεί. H διαδικασία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

‘Η μήπως όχι; Κι όμως, η διαδικασία δεν ήταν πετυχημένη στο 100%. Υπήρξε ένα λάθος που λίγοι παρατήρησαν. Τι ακριβώς συνέβη: Ο πύραυλος όντως εκτοξεύτηκε με επιτυχία. Στη συνέχεια, η SpaceX είχε προγραμματίσει να επιστρέψουν οι 3 προωθητήρες του στην Γη και να προσγειωθούν με ομαλό τρόπο. Όπως όμως είδε όλος ο κόσμος, τελικά επέστρεψαν μόνο οι δύο.

Τι συνέβη με τον τρίτο προωθητήρα που Falcon Heavy; Όλα ήταν έτοιμα, για να προσγειωθεί πάνω σε μια ειδική πλατφόρμα στο ωκεανό. Όμως τελικά… χάθηκε. Και συνετρίβη σε άλλο σημείο στον Ατλαντικό ωκεανό.

Οι πύραυλοι αποθηκεύουν λίγο καύσιμο στο εσωτερικό τους, για να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν την προσγείωση. Αυτό έγινε με τους δύο προωθητήρες. Ωστόσο, στον τρίτο κάτι πήγε στραβά όπως θα δείτε στο βίντεο του Business Insider. Και δεν είχαμε την σχετική ανάφλεξη. Αφού δεν έμεινε το προβλεπόμενο καύσιμο στο εσωτερικό. Ο Elon Musk έκανε το σχετικό tweet λίγες ημέρες αργότερα, και τόνισε ότι το πρόβλημα εντοπίστηκε και θα διορθωθεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − one =