αρχικηVIRALΚι όμως, αυτή η παραλία που θυμίζει τοπίο στη Σελήνη, βρίσκεται στην Ελλάδα

Κι όμως, αυτή η παραλία που θυμίζει τοπίο στη Σελήνη, βρίσκεται στην Ελλάδα

Το νοτιότερο νησί του συμπλέγματος των Δυτικών Κυκλάδων, η Μήλος, αποτελεί ένα φυσικό γεωλογικό μουσείο. Η ηφαιστειακή δραστηριότητα από την αρχαιότητα προίκισε το νησί με άφθονα πετρώματα και ορυκτά, αλλά και σπάνιους μορφολογικούς σχηματισμούς. Στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού, σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα του νησιού, την Πλάκα, βρίσκεται ένα μοναδικό σεληνιακό τοπίο, το Σαρακήνικο. Πρόκειται για μια μικρή ακρογιαλιά που περιβάλλεται από ολόλευκους λείους βράχους, σμιλεμένους από τον αέρα και την θάλασσα.

Τα ηφαιστειογενή διαβρωμένα βράχια διεισδύουν στη σμαραγδένια θάλασσα δημιουργώντας μικρές και μεγάλες σπηλιές, ενώ η έλλειψη πρασίνου, σε συνδυασμό με το λευκό χρώμα βράχων και την έντονη αντανάκλαση του φωτός, δημιουργούν ένα τοπίο που θυμίζει το φεγγάρι.

Πολλοί από τους βράχους περιέχουν και απολιθώματα. Το Σαρακήνικο πήρε το όνομά του από τους Σαρακηνούς πειρατές που χρησιμοποιούσαν το μέρος ως ορμητήριο και καταφύγιο. Ακόμη διακρίνονται οι σκαλισμένες δέστρες για τα πλοία πάνω στους βράχους και οι σκαλισμένες σπηλιές μέσα στο μαλακό πέτρωμα στο βάθος του φαραγγιού που καταλήγει στην μικρή αμμουδιά του.

Πηγή: mixanitouxronou.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × one =