αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚι άλλο πρόβλημα για τη Samsung: Ο κληρονόμος της εταιρίας είναι ύποπτος για δωροδοκία

Κι άλλο πρόβλημα για τη Samsung: Ο κληρονόμος της εταιρίας είναι ύποπτος για δωροδοκία

Ο τρίτης γενιάς κληρονόμος του ομίλου Samsung θα διερευνηθεί ως ύποπτος δωροδοκίας από τους εισαγγελείς της Νότιας Κορέας, βυθίζοντας ακόμη περισσότερο τον μεγαλύτερο επιχειρηματικό όμιλο της χώρας σε ένα πολιτικό σκάνδαλο που οδήγησε σε κατηγορίες κατά της προέδρου.

Ο Lee Jae-yong, ο κληρονόμος τρίτης γενιάς της Samsung, θα κλητευθεί για ανάκριση ως πιθανός ύποπτος, τόνισε εκπρόσωπος του γραφείου του ειδικού εισαγγελέα.

Το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα, το οποίο δημιουργήθηκε από την Εθνοσυνέλευση μετά από τις κατηγορίες πέρυσι για σκάνδαλο υψηλού επιπέδου που περιλαμβάνει και τον έμπιστο της αποπεμφθείσας προέδρου Park Geun-hye και μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας, εξετάζει εάν υπήρξε αθέμιτη άσκηση επιρροής μεταξύ της κυβέρνησης και των επιχειρήσεων.

Οι εισαγγελείς έχουν ισχυριστεί ότι όμιλοι όπως οι Samsung, Hyundai, LG, δώρισαν εκατ. δολαρίων σε ιδρύματα που ελέγχονται από τον φίλο της Mark, με αντάλλαγμα πολιτικές χάρες, όπως σημειώνει το Capital.gr.

Στην περίπτωση της Samsung, οι εισαγγελείς έχουν εγείρει ερωτήματα για το εάν η κρατική Εθνική Συνταξιοδοτική Υπηρεσία, βοήθησε την Samsung να κερδίσει την έγκριση για την συγχώνευση δύο θυγατρικών της το 2015, με αντάλλαγμα δωρεές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + twenty =