αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚινεζικό δίκτυο με e-shop πίσω από τεράστια διαδικτυακή απάτη- Πουλούν εκπτωτικά προϊόντα από εταιρείες όπως Dior, Nike, Lacoste

Κινεζικό δίκτυο με e-shop πίσω από τεράστια διαδικτυακή απάτη- Πουλούν εκπτωτικά προϊόντα από εταιρείες όπως Dior, Nike, Lacoste

Περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι σε Ευρώπη και ΗΠΑ φαίνεται ότι εξαπατήθηκαν και μοιράστηκαν τα στοιχεία της κάρτας τους και άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, μέσα από ένα τεράστιο δίκτυο e-shop καταστημάτων που έχουν ως έδρα τους την Κίνα.

Διεθνής έρευνα από τις εφημερίδες Guardian, Die Zeit και Le Monde εξέτασε τους μηχανισμούς που το βρετανικό Chartered Trading Standards Institute περιέγραψε ως μια από τις μεγαλύτερες απάτες του είδους της, με 76.000 ψεύτικες ιστοσελίδες e-shop που δημιουργήθηκαν.

Τα δεδομένα δείχνουν ότι το δίκτυο είναι εξαιρετικά οργανωμένο, τεχνικά άρτιο – και βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη αναφέρει ο Guardian. Οι απατεώνες προγραμματιστές δημιούργησαν δεκάδες χιλιάδες ψεύτικα διαδικτυακά καταστήματα που προσφέρουν εκπτωτικά προϊόντα από εταιρείες όπως οι Dior, Nike, Lacoste, Hugo Boss, Versace και Prada, καθώς και πολλές άλλες πασίγνωστες μάρκες.

Οι ιστότοποι, όπως αποδείχθηκε, δεν έχουν καμία σχέση με τις μάρκες που ισχυρίζονται ότι πωλούν και στις περισσότερες περιπτώσεις οι καταναλωτές που μίλησαν για την εμπειρία τους δήλωσαν ότι δεν έλαβαν κανένα προϊόν.

Σύμφωνα με τον Guardian, τα πρώτα ψεύτικα ηλεκτρονικά καταστήματα δημιουργήθηκαν το 2015. Μόνο τα τελευταία τρία χρόνια έχουν διεκπεραιωθεί περισσότερες από ένα εκατ. «παραγγελίες», σύμφωνα με την ανάλυση των δεδομένων.

Σύμφωνα με τα εώς τώρα δεδομένα, οι απατεώνες πίσω από αυτό το δίκτυο φέρεται να προσπάθησαν να αρπάξουν έως και 50 εκατ. ευρώ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Πολλά από αυτά τα e-shop έχουν «κατέβει», αλλά το ένα τρίτο από αυτά – περισσότερα από 22.500 – εξακολουθούν να λειτουργούν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − 4 =