αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚινεζική εταιρία ζητά αποζημίωση 1,4 δισ. δολαρίων από την Apple!

Κινεζική εταιρία ζητά αποζημίωση 1,4 δισ. δολαρίων από την Apple!

γωγή κατά της Apple για παραβίαση ευρεσιτεχνίας υπέβαλε η κινεζική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης Shanghai Zhizhen Network Technology Co., με την οποία ζητά από τον τεχνολογικό κολοσσό αποζημίωση ύψους 1,43 δισ. δολαρίων ή περίπου 10 δισ. γουάν.

Στην αγωγή που κατέθεσε η κινεζική εταιρεία σε δικαστήριο της Σαγκάης, σύμφωνα με δημοσίευμα του MarketWatch, ισχυρίζεται ότι η Apple χρησιμοποιεί στα προϊόντα της iPhone και iPad τεχνολογία αναγνώρισης φωνής η οποία παραβιάζει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που κατέχει η ίδια, επισημαίνοντας ότι η αρχιτεκτονική του βοηθού Siri της Apple είναι παρόμοια με τη δική της.

Ο εικονικός βοηθός Siri που είναι εγκατεστημένος στα smartphone και τους φορητούς υπολογιστές της Apple, επιτρέπει στους χρήστες να υπαγορεύουν μηνύματα κειμένου ή να πραγματοποιούν φωνητικά μια σειρά άλλες εργασίες στις συσκευές τους.

Σημειώνεται ότι το Ανώτατο Δικαστήριο της Κίνα απεφάνθει στα τέλη Ιουνίου ότι η Xiao-i κατέχει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την τεχνολογία αναγνώρισης φωνής στην Κίνα, βάζοντας τέλος σε μια δικαστική διαμάχη που ξεκίνησε το 2012.

Έτσι, στο πλαίσιο της νέα αγωγής, η Shanghai Zhizhen, γνωστή επίσης ως Xiao-i, ζήτησε από την Apple να σταματήσει τις πωλήσεις, την παραγωγή και τη χρήση προϊόντων που παραβιάζουν το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Μια απόφαση κατά της Apple, θα μπορούσε να απαγορεύσει στον τεχνολογικό κολοσσό να πουλά τα σχετικά προϊόντα της στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, που είναι και η δεύτερη σημαντικότερη αγορά του τεχνολογικού κολοσσού από πλευράς πωλήσεων.

Η Apple δεν απάντησε άμεσα στο αίτημα του MarketWatch να σχολιάσει το θέμα.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 − one =