αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΚινεζική επέλαση: Η Huawei είναι πλέον η δεύτερη πιο κερδοφόρος εταιρία στα smartphones

Κινεζική επέλαση: Η Huawei είναι πλέον η δεύτερη πιο κερδοφόρος εταιρία στα smartphones

H Huawei κατάφερε να ξεπεράσει ακόμα και τη Samsung σε κερδοφορία από τις πωλήσεις Android συσκευών κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2016.

Εκτός από το Android οικοσύστημα, η Huawei κατάφερε να γίνει η δεύτερη πιο κερδοφόρος εταιρεία στην αγορά smartphones, με την πρώτη θέση στην κατηγορία αυτή να ανήκει παραδοσιακά στην Apple. H Huawei, παρόλα αυτά, κατάφερε να εκτοπίσει τη Samsung από τη δεύτερη θέση. Συνολικά, η Huawei κέρδισε 200 εκατομμύρια δολάρια από τις πωλήσεις smartphones κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του έτους, αποκτώντας το 2.4% της κερδοφορίας από την πώληση smartphones παγκοσμίως.

Σε τροχιά ανόδου είναι και οι άλλοι Κινέζοι κατασκευαστές smartphones, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Strategy Analytics, με τη Vivo και την Oppo, να ακολουθούν την επιτυχημένη εμπορικά πορεία της Huawei. Όπως σημειώνει το τεχνολογικό site Pestaola.gr, οι παράγοντες που οδήγησαν τη Huawei σε αύξηση της κερδοφορίας της είναι τα ενδιαφέροντα προϊόντα που παρουσίασε, η επιτυχημένη στρατηγική μάρκετινγκ και η ορθή λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Η Apple εξακολουθεί να είναι το πιο κερδοφόρο όνομα στην αγορά των smartphones, με τα προ φόρων κέρδη στο τρίτο τρίμηνο του έτους να αγγίζουν τα 8.5 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας, όμως, πτώση σε σχέση με τα 13.5 δισεκατομμύρια δολάρια που ήταν τα προ φόρων κέρδη κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2015.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + 5 =