αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚινέζοι χτίζουν «πύργο» στην Αθήνα για να τον μισθώσουν μέσω Airbnb

Κινέζοι χτίζουν «πύργο» στην Αθήνα για να τον μισθώσουν μέσω Airbnb

Σε νέα φάση φαίνεται ότι περνάει η… λατρεία των ξένων επενδυτών για ακίνητα που αξιοποιούνται σε βραχυχρόνιες μισθώσεις στο κέντρο της Αθήνας, καθώς πλέον δεν περιορίζονται σε αγορές διαμερισμάτων ή και ολόκληρων πολυκατοικιών, αλλά οικοδομούν και νέα κτίρια, που προορίζονται αποκλειστικά για τέτοιες μισθώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του businessdaily.gr, μία τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση, ίσως και η πρώτη που καταγράφεται στο κέντρο της Αθήνας, είναι το επενδυτικό σχέδιο εταιρείας κινεζικών συμφερόντων για την κατασκευή οκταώροφου κτιρίου, σε μικρό οικόπεδο πολύ κοντά στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Όπως εξηγεί στέλεχος τεχνικής εταιρείας, η επένδυση αυτή έχει οικονομική λογική, καθώς η εταιρεία κινεζικών συμφερόντων απέκτησε το μικρό οικόπεδο σε σχετικά χαμηλή τιμή και θα μπορέσει να ανεγείρει ένα κτίριο μεγάλου ύψους σε στρατηγικό σημείο της Αθήνας, πολύ κοντά σε όλα τα σημαντικά αξιοθέατα της πόλης, το οποίο πιθανότατα θα προσελκύσει την υψηλότερη εισοδηματική κατηγορία όσων προτιμούν τις βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb.

Άλλωστε, σημειώνει η ίδια πηγή, έχει ανέβει σε τέτοια ύψη η αξία διαμερισμάτων κατάλληλων για βραχυχρόνιες μισθώσεις στο κέντρο της Αθήνας, που καθιστά συμφέρουσα την ανέγερση νέων κτιρίων από επενδυτές, όταν βρίσκουν ευκαιρία να αποκτήσουν ένα από τα λίγα οικόπεδα που διατίθενται προς πώληση στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επενδυτικό σχέδιο προβλέπει ότι το οκταώροφο συγκρότημα θα χωρισθεί σε δύο τμήματα: στους πρώτους τέσσερις ορόφους θα δημιουργηθούν μικρά διαμερίσματα των 30 τ.μ., ενώ στους πάνω ορόφους θα δημιουργηθούν μεγαλύτερα διαμερίσματα με μοναδική θέα, που θα απευθύνονται σε πιο εύπορους ταξιδιώτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι βραχυχρόνιες μισθώσεις έχουν γίνει καταλύτης της επενδυτικής δραστηριότητας ξένων στην ελληνική αγορά ακινήτων, που αυξάνεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος έχουν σχεδόν διπλασιασθεί κατά το πρώτο εξάμηνο, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, οι εισροές ξένων κεφαλαίων για επενδύσεις σε ακίνητα (αύξηση 94,6%). Το 2018, υπολογίζεται ότι επενδύθηκαν ξένα κεφάλαια περίπου 1,3 δισ. ευρώ στην εγχώρια αγορά ακινήτων, από 500 εκατ. ευρώ το 2017.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 1 =