αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚικίλιας: Lockdown σε όλη τη χώρα για 1 μήνα

Κικίλιας: Lockdown σε όλη τη χώρα για 1 μήνα

Καθολικό Lockdown για 1 μήνα σε όλη την χώρα. Αυτή είναι η εισήγηση που έχουν κάνει οι λοιμοξιολόγοι στην Κυβέρνηση, και τις σχετικές ανακοινώσεις θα κάνει αύριο το πρωί ο Πρωθυπουργός, όπως είπε ο Β. Κικίλιας μιλώντας στον Ant1. «Καταλαβαίνετε ότι τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα» συμπλήρωσε.

Όπως είπε o υπουργός Υγείας, σχετικά με την ημερομηνία έναρξης του lockdown, «είναι στη διάθεση της κυβέρνησης τα στοιχεία όλα, με βάση τα logistics, και πώς μπορούν να εφαρμοστούν, το ταχύτερο δυνατόν». Αύριο θα γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων θα μείνουν ανοιχτά μόνο τα δημοτικά, ενώ γυμνάσια και λύκεια πιθανότατα κλείνουν.

Σύμφωνα με τον Υπουργό η απόφαση λήφθηκε μετά την επικοινωνία που είχε με την Επίτροπο Υγείας κ. Στ. Κυριακίδου και την Γενική Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) Dr Andrea Ammon.

Σχετικά με το τι πήγε στραβά, ο υπουργός σημείωσε ότι τα μέτρα που λήφθηκαν ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά δεν τηρήθηκαν από όλους και ειδικά από μερίδα νεότερων συμπολιτών μας.

Ερωτηθείς αν αποδίδει την έξαρση του ιού στο άνοιγμα του Τουρισμού, ο Υπουργός Υγείας απάντησε αρνητικά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − five =