αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚαφέ… με αποστάσεις θα πίνουμε μετά την άρση του lockdown

Καφέ… με αποστάσεις θα πίνουμε μετά την άρση του lockdown

Σε φουλ ρυθμούς τρέχουν οι προετοιμασίες, για την μετα-lockdown εποχή στην χώρα μας. Και τα δεδομένα αναμένεται να είναι λίγο διαφορετικά, σε σχέση με το πως τα αφήσαμε πριν.

Ο γνωστός λοιμωξοιολόγος Ν. Σύψας μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 είπε ότι θα υπάρξει ένας οδικός χάρτης για τον Μάιο και τον Ιούνιο και συνεχής αξιολόγηση των μέτρων άρσης ανά 15 μέρες.

«Το κύριο μέτρο που θα παρθεί και θα αφορά πολλούς τομείς της ζωής μας θα είναι η απόσταση. Όπως πάμε τώρα στην τράπεζα και κρατάμε αποστάσεις, έτσι θα πηγαίνουμε και όλο το καλοκαίρι» ανέφερε. Για την χρήση μάσκας τόνισε πως «έχει συμπληρωματικό ρόλο και σε καμία περίπτωση δεν αποκαθιστά την απόσταση και το καλό πλύσιμο των χεριών».

Για τις καφετέριες τόνισε πως «ευτυχώς εδώ στην Ελλάδα έχουμε καλό καιρό οπότε θα κάτσουμε και στις καφετέριες για καφέ ή για φαγητό αλλά τα τραπεζάκια δεν θα είναι κοντά. Οπότε και για τις καφετέριες θα υπάρχει ο κανόνας της απόστασης και ο κανόνας πόσα άτομα θα είναι μέσα σε ένα χώρο, όπως δηλαδή ισχύει όλο αυτό τον καιρό και στα σούπερ μάρκετ».

Μένει βέβαια να δούμε αν και πως θα εφαρμοστούν όλα αυτά. Για παράδειγμα, θα αναρωτηθούν κάποιοι, τι νόημα έχει να υπάρχουν τραπέζια ανά 2 μέτρα σε μια καφετέρια, αν σε κάθε τραπέζι κάθονται παρέες 3 και 4 ατόμων; Επίσης, πως ακριβώς θα μετριούνται τα μέτρα απόστασης; Θα πηγαίνουν, δηλαδή, οι ελεγκτές και θα μετράνε με τις μεζούρες, αν η απόσταση είναι πάνω από 2 μέτρα ή όχι;

Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχουν οριστικές αποφάσεις. Πρέπει να περιμένουμε, καταρχήν, τις επίσημες ανακοινώσεις. Και στην συνέχεια να δούμε πως θα μεταφερθούν αυτές στην πράξη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 + ten =