αρχικηVIRALΚατεχάκη- Λ. Βουλιαγμένης μέσα σε λίγα λεπτά. Η υπόγεια σήραγγα που έρχεται στην Αττική

Κατεχάκη- Λ. Βουλιαγμένης μέσα σε λίγα λεπτά. Η υπόγεια σήραγγα που έρχεται στην Αττική

Μετά την επέκταση της Λεωφόρου Κύμης που αναμένεται να δώσει σημαντική ανάσα στο χρόνιο κυκλοφοριακό πρόβλημα του Λεκανοπεδίου της Αττικής, στο προσκήνιο έρχεται και η αστική σήραγγα της Ηλιούπολης.

Η εν λόγω υπόγεια σήραγγα είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο και για το δήμο της Ηλιούπολης, καθώς η αποσυμφόρηση των δρόμων θα δώσει την ευκαιρία στην πόλη να αλλάξει προς το καλύτερο σε σημαντικό βαθμό. Η συγκεκριμένη σήραγγα θα επιτρέπει τη μετάβαση των οδηγών από τη Λ. Κατεχάκη στη Λ. Βουλιαγμένης μέσα σε ελάχιστα λεπτά, τη στιγμή που για να γίνει αυτό σήμερα απαιτείται ένας μέσος χρόνος που πλησιάζει ή και ξεπερνά τη μισή ώρα.

Όπως σημειώνει το Car and Motor, η υπόγεια αστική σήραγγα θα ξεκινά από τα στρατόπεδα «Σακκέτα» και θα καταλήγει στη Λ. Βουλιαγμένης, αποσυμφορώντας την Ηλιούπολη από τη διαμπερή κυκλοφορία, ενώ θα λειτουργεί ως ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στους δύο μεγάλους κυκλοφοριακούς δακτύλιους του Λεκανοπεδίου, της Αττικής οδού και της Βουλιαγμένης.

Το επικρατέστερο σενάριο αυτή τη στιγμή για το παραπάνω έργο κάνει λόγο για μια υπόγεια σήραγγα που θα έχει μήκος από περίπου 2,5 έως και λίγο πάνω από τρία χιλιόμετρα. Η σήραγγα θα ξεκινά από την Καισαριανή και οι προδιαγραφές της την θέλουν να έχει τρεις λωρίδες κυκλοφορίας για κάθε κατεύθυνση και τρεις ανισόπεδους κόμβους.

Μια από τις μεγάλες αλλαγές που θα φέρει μαζί της η σήραγγα και θα επηρεάσουν τη Λ. Βουλιαγμένης είναι το ξήλωμα των φαναριών και η μετατροπή της λεωφόρου σε αυτοκινητόδρομο. Η Βουλιαγμένης σχεδιάζεται επίσης να διαπλατυνθεί και να αποκτήσει τέσσερεις συνολικά ανισόπεδους κόμβους, με χαρακτηριστικότερο εκείνον που θα βρίσκεται στο ύψος της Λ. Αλίμου.

Οι πρώτες ανακοινώσεις για την έναρξη της υλοποίησης του μεγάλου και σημαντικού αυτού έργου αναμένονται εντός του 2022, με την επόμενη χρονιά να είναι και εκείνη που θα ξεκινήσουν τα έργα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας πρώην manager της Airbnb παραθέτει την ιδέα μέσα από την οποία βγάζει 500.000 δολάρια τον χρόνο

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 15 =