αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ«Κατεβαίνει» από σήμερα το Google+. Μια πλατφόρμα που ξεκίνησε με φιλοδοξίες αλλά… δεν πρωταγωνίστησε ποτέ

«Κατεβαίνει» από σήμερα το Google+. Μια πλατφόρμα που ξεκίνησε με φιλοδοξίες αλλά… δεν πρωταγωνίστησε ποτέ

Η Google έβαλε «λουκέτο» την Τρίτη 2 Απριλίου στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Google+, που ποτέ δεν κατάφερε να προσελκύσει αρκετούς χρήστες και ατύχησε ως ανταγωνιστής του Facebook. Όλα τα «προφίλ» και οι ιστοσελίδες των χρηστών του Google+ διαγράφονται αυτόματα από σήμερα, καθώς επίσης βίντεο και φωτογραφίες που έχουν αποθηκευθεί στο αντίστοιχο «άλμπουμ» του δικτύου.

Η διαγραφή δεν επηρεάζει άλλες υπηρεσίες της Google, για παράδειγμα φωτογραφίες και βίντεο που ο χρήστης έχει αποθηκεύσει στο Google Photos. Ο λογαριασμός Google του χρήστη, που είναι συνδεδεμένος με υπηρεσίες όπως το Gmail, το Maps και το YouTube, θα συνεχίσει να δουλεύει κανονικά, αλλά ο προσωπικός λογαριασμός Google+, που αφορούσε μόνο αυτό το κοινωνικό δίκτυο, θα διαγραφεί.

Η Google έδωσε ως επίσημη δικαιολογία για το κλείσιμο του Google+ «τη χαμηλή χρήση του και τις δυσκολίες να διατηρηθεί ένα πετυχημένο προϊόν, που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των χρηστών». Μεταξύ άλλων, η φήμη του Google+ είχε πληγεί, όταν μια μεγάλη διαρροή προσωπικών δεδομένων, που αφορούσε λογαριασμούς πολλών χρηστών, συνέβη τον Μάρτιο του 2018, αλλά το γεγονός αποκαλύφθηκε έξι μήνες αργότερα, αν και η Google ανακοίνωσε ότι δεν εντοπίσθηκαν ποτέ ενδείξεις πως υπήρξε κακόβουλη εκμετάλλευση των «προφίλ» των χρηστών. Ακολούθησε όμως άλλο ένα παρόμοιο συμβάν, που έκανε τα πράγματα χειρότερα.

Το Google+ είχε ξεκινήσει το 2011 και υπήρξε η τέταρτη απόπειρα της Google να δημιουργήσει ένα κοινωνικό δίκτυο. Η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι περίπου 500 εκατομμύρια χρήστες είχαν δημιουργήσει λογαριασμό στο κοινωνικό δίκτυο της (καθόλου παράξενο, αφού για αρκετό καιρό όποιος ήθελε να σχολιάσει ένα βίντεο στο YouTube ή μια εφαρμογή στο Google Play Strore, έπρεπε να έχει λογαριασμό στο Google+), στην πραγματικότητα όμως πολύ λίγοι το χρησιμοποιούσαν – και αυτό ήταν το μεγάλο πρόβλημα για την εταιρεία. Η Google η ίδια παραδέχτηκε ότι στο 90% των περιπτώσεων οι χρήστες του Google+ δεν το χρησιμοποιούσαν για πάνω από πέντε δευτερόλεπτα!

Έτσι, ήλθε η ώρα το Google+ να αναπαυθεί στο «κοιμητήριο» της Google, όπου θα κάνει παρέα σε αρκετά άλλα σχέδια της εταιρείας που είχαν επίσης άδοξο τέλος. Μπορεί κανείς να πάρει μια ιδέα στο Google Cemetery σ’ αυτή τη διεύθυνση.

Πηγή: News247.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + 9 =