αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚατατέθηκε το νομοσχέδιο που εμπεριέχει την Visa για ψηφιακούς νομάδες στην Ελλάδα

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο που εμπεριέχει την Visa για ψηφιακούς νομάδες στην Ελλάδα

Πρόκειται για ένα θέμα που είχε βγει στην δημοσιότητα εδώ και αρκετό καιρό, ωστόσο δεν είχαμε δει κάποια ουσιαστική εξέλιξη. Τώρα οι διαδικασίες προχωρούν: Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο που εμπεριέχει την Visa για ψηφιακούς νομάδες στην Ελλάδα. Πρόκειται για το νομοσχέδιο για την “Αναμόρφωση διαδικασιών απελάσεων και επιστροφών πολιτών τρίτων χωρών, ζητήματα αδειών διαμονής και διαδικασιών χορήγησης διεθνούς προστασίας και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και υπουργείου Προστασίας του Πολίτη”.

Η Digital Nomads Visa θα έχει διάρκεια 12 μήνες με δυνατότητα ανανέωσης υπό προϋποθέσεις.

Οι νομάδες θα πρέπει να εργάζονται εξ αποστάσεως με τη χρήση ψηφιακής τεχνολογίας με εργοδότες ή πελάτες εκτός Ελλάδας- και να έχουν τα σχετικά παραστατικά.

Η Visa θα χορηγείται με εισοδηματικά κριτήρια, καθώς έχει τεθεί ως προϋπόθεση μηνιαίο εισόδημα 3.500 ευρώ μηνιαίως και θα υπάρχει πρόβλεψη-δυνατότητα ώστε οι ψηφιακοί νομάδες να μπορούν να φέρουν στην Ελλάδα και τις οικογένειές τους.

Η εθνική θεώρηση χορηγείται στον ενδιαφερόμενο, εφόσον προσκομίσει με αυτοπρόσωπη παρουσία ή αποστείλει με email ή με συστημένη επιστολή στην αρμόδια ελληνική προξενική Αρχή το σχετικό αίτημα. Οι προξενικές Αρχές, υποχρεούνται να απαντήσουν εντός 10 ημερών από την υποβολή της αίτησης. 

Οι υποψήφιοι θα έχουν την δυνατότητα να αποδείξουν ότι διαθέτουν επαρκείς πόρους, σε επίπεδο σταθερού εισοδήματος, για την κάλυψη των εξόδων διαβίωσής στη χώρα, χωρίς να επιβαρύνουν το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας. Το ύψος των επαρκών πόρων καθορίζεται στα 3.500 ευρώ μηνιαίως. Το ανωτέρω ποσό προσαυξάνεται κατά 20% για τον/τη σύζυγο ή τον/την συμβιούντα και κατά 15% για κάθε τέκνο.

Η διάρκεια παραμονής των ψηφιακών νομάδων μπορεί να παραταθεί στα δύο χρόνια, κατόπιν αίτησης που υποβάλλεται πριν τη λήξη της ισχύος της εθνικής θεώρησης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 10 =