αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚατασχέθηκε η περιουσία του Mr Bitcoin στη Νέα Ζηλανδία. Ξεπερνούσε τα 90 εκατ. δολάρια

Κατασχέθηκε η περιουσία του Mr Bitcoin στη Νέα Ζηλανδία. Ξεπερνούσε τα 90 εκατ. δολάρια

Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας προχώρησε χθες στην κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων ύψους 140 εκατομμυρίων δολαρίων Νέας Ζηλανδίας (90,68 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ) του Αλεξάντερ Βίνικ, ο οποίος είναι ύποπτος για το ξέπλυμα δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ψηφιακό νόμισμα.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό χρημάτων που έχει κατασχεθεί στη Νέα Ζηλανδία, όπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές της χώρας.

Ο Βίνικ  – γνωστός ως Mr Bitcoin – συνελήθφη  το 2017 στη Χαλκιδική βάσει αμερικανικού εντάλματος και κατηγορείται ότι ήταν ο ιθύνων νους μιας σπείρας για το ξέπλυμα χρημάτων. 

ι αρχές στις ΗΠΑ κατηγορούν τον Βίνικ ότι διηύθυνε από το 2011 την BTC-e, μια πλατφόρμα για συναλλαγές με το ψηφιακό νόμισμα bitcoin, για να διευκολύνει εγκλήματα που κυμαίνονται από παραβίαση ηλεκτρονικών υπολογιστών μέχρι λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Τον Ιανουάριο, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) αποφάσισε την έκδοση του Βίνικ στην Γαλλία και όχι στις ΗΠΑ, ή την Ρωσία – το οποίο επιδίωκε ο ίδιος καθώς είναι η χώρα καταγωγής του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × five =