αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚαταγγελίες: «Εργαζόμενοι στα Lidl υποχρεώνονται να πιάνουν δουλειά από τις 4 το πρωί και πληρώνουν ταξί από την τσέπη τους»

Καταγγελίες: «Εργαζόμενοι στα Lidl υποχρεώνονται να πιάνουν δουλειά από τις 4 το πρωί και πληρώνουν ταξί από την τσέπη τους»

Μια σκληρή ανακοίνωση έβγαλε το Σωματείο Εργαζομένων Lidl Αττικής, στην οποία αναφέρει ανάμεσα σε άλλα ότι «η εφαρμογή του διευρυμένου ωραρίου, η δουλειά τις Κυριακές, το σμπαράλιασμα του σταθερού ημερησίου χρόνου εργασίας είναι τα νέα βάρη που φορτώνουν Κυβέρνηση και εργοδοσία στις πλάτες των εργαζόμενων».

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση, «εργαζόμενοι σε συγκεκριμένα καταστήματα του Ν. Αττικής να υποχρεώνονται να πιάνουν δουλειά από τις 4 και 5 το πρωί με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται και οικονομικά με το κόστος μετακίνησης τους αφού πολλοί συνάδελφοι μας δεν έχουν ιδιωτικό μέσο μεταφοράς και υποχρεώνονται να πάρουν ταξί αφού εκείνη την ώρα δεν υπάρχουν Μ.Μ.Μ.».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Lidl Αττικής

«Συνάδελφοι-ισσες εργαζόμενοι στα LIDL

Η εφαρμογή του διευρυμένου ωραρίου, η δουλειά τις Κυριακές, το σμπαράλιασμα του σταθερού ημερησίου χρόνου εργασίας είναι τα νέα βάρη που φορτώνουν Κυβέρνηση και εργοδοσία στις πλάτες των εργαζόμενων. Ήδη η πολυεθνική LIDL άρχισε να εφαρμόζει το διευρυμένο ωράριο στα καταστήματα της από τις αρχές της κοινής υπουργικής απόφασης για διεύρυνση του ωραρίου αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά το υποκριτικό πρόσωπο της του δήθεν ‘ΤΟΠ ΕΡΓΟΔΟΤΗ’, παίζοντας παράλληλα το ρόλο του ΄λαγού’, ώστε και οι υπόλοιποι επιχειρηματικοί όμιλοι στο χώρο των Σούπερ Μάρκετ να υλοποιήσουν αργά η γρήγορα το μέτρο της διεύρυνσης του ωραρίου.

Συνάδελφοι-ισσες

Το σωματείο μας ήδη από τις αρχές εφαρμογής του μέτρου τον Ιούνιο προχώρησε σε έντονη διαμαρτυρία σε διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας απαιτώντας από την εταιρεία να ανακαλέσει το μέτρο καθώς επίσης και να σταματήσει και το απαράδεκτο φαινόμενο εργαζόμενοι σε συγκεκριμένα καταστήματα του Ν. Αττικής να υποχρεώνονται να πιάνουν δουλειά από τις 4 και 5 το πρωί με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται και οικονομικά με το κόστος μετακίνησης τους αφού πολλοί συνάδελφοι μας δεν έχουν ιδιωτικό μέσο μεταφοράς και υποχρεώνονται να πάρουν ταξί αφού εκείνη την ώρα δεν υπάρχουν Μ.Μ.Μ.

Απαιτούμε:

1.Την ανάκληση της απόφασης για διεύρυνση του ωραρίου ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

2. Κανένας εργαζόμενος να μην υποχρεούται σε παροχή εργασίας πριν τις 6 το πρωί. Όπου και αν παραστεί έκτακτη ανάγκη η μετακίνηση του εργαζόμενου προς τον χώρο εργασίας του να γίνεται με έξοδα της εταιρείας.

3. Κατάργηση του νέου αντεργατικού νομοσχεδίου ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ. Βρισκόμαστε σε επιφυλακή για να αποκρούσουμε την εφαρμογή του.

4.ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ. Οι Κυριακές ανήκουν σε εμάς, τις οικογένειες και τα παιδιά μας.

5. Επαναφορά όλων των επιμέρους ειδικοτήτων και επαγγελμάτων μας στα ΒΑΡΕΑ και ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ .

6. 25 ημέρες ασφάλισης το μήνα για όλους τους συναδέλφους 4ωρης και 6ωρης απασχόλησης.

ΤΟ Δ.Σ.».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 1 =