αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚαταγγελίες για την Cosmote: «Αποκρύπτουν κρούσματα κορονοιού»- Είναι όλα ψέματα, απαντά η εταιρία

Καταγγελίες για την Cosmote: «Αποκρύπτουν κρούσματα κορονοιού»- Είναι όλα ψέματα, απαντά η εταιρία

«Mέχρι την Παρασκευή, που επιβλήθηκε από τον Χαρδαλιά ο περιορισμός των ατόμων σε χώρους εργασίας με εφαρμογή της τηλεργασίας, οι εργαζόμενοι της COSMOTE κινδυνεύαμε» καταγγέλλει στο Sputnik.gr η Αντιπρόεδρος του Συνδικάτου Τηλεπικοινωνιών και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της COSMOTE e-value, κα Κατερίνα Τζήμα.

«Ο κίνδυνος οφειλόταν στον συνωστισμό, την έλλειψη μέτρων, την απόκρυψη από το σύνολο των εργαζομένων των κρουσμάτων της COVID-19, ήδη από τις 17 Αυγούστου, που λέγανε στους συναδέλφους, στο υποκατάστημα του Κεραμεικού, να πάνε σπίτια τους για τηλεργασία, χωρίς να αποκαλύπτουν την αιτία, που ήτανε βεβαίως κρούσμα της COVID-19».

Το «σκηνικό» επαναλήφθηκε, συνεχίζει την καταγγελία της η κα Τζήμα, προ ημερών, οπότε ένας προϊστάμενος με COVID-19 ήρθε σε επαφή στον 1ο όροφο, επίσης στο υποκατάστημα του Κεραμεικού, με 10 συναδέλφους της. «Μόνο οι συγκεκριμένοι 10 εργαζόμενοι ενημερώθηκαν, ενώ οι υπόλοιποι που ήρθαμε σε επαφή μαζί τους κοιμόμασταν τον ύπνο του δικαίου. Μας το απέκρυβαν».

Μαθεύτηκε, όμως, και διαμαρτυρηθήκανε. «Ζητήσαμε να μας κάνουν τεστ με δικά τους έξοδα κι αρνήθηκαν. Ξέρετε, όταν η αμοιβή μας -επειδή το 80% των εργαζομένων είμαστε ενοικιαζόμενοι από τρίτη εταιρεία- είναι μόλις 500 ευρώ, δεν μπορούμε να δώσουμε τα 150 για να κάνουμε το τεστ. Οπότε κινδυνεύουμε όλοι στην COSMOTE. Κι όποιος πρόλαβε, αν πρόλαβε, να σωθεί τώρα που ξεκίνησε [από την Παρασκευή] η τηλεργασία» προσθέτει η συνομιλήτριά μας.

Οτιδήποτε κι αν ζήτησαν οι εργαζόμενοι για τη στοιχειώδη προστασία τους από την πανδημία, όλα τα αίτηματα πέσανε στο κενό, σύμφωνα πάντα με την κα Τζήμα. «Ζητήσαμε, καταρχάς διαχωριστικά πλεξιγκλάς. Είπαν όχι. Ζητήσαμε κι άλλες μάσκες, που είναι αναγκαίες. Είπαν όχι. Ζητήσαμε απολυμάνσεις συχνότερες, με ειδικό για τον κορονοϊό καθαριστικό, και όχι με το απλώς “ενισχυμένο καθαριστικό”, που κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς είναι. Είπαν όχι. Ζητήσαμε να μας κάνουν τεστ COVID-19. Είπαν όχι. Ζητήσαμε γιατρό εργασίας, σε όλες τις βάρδιες. Είπαν πάλι όχι. Κι από το καλοκαίρι στην COSMOTE εμφανίζονται διαρκώς κρούσματα. Είμαστε σε κίνδυνο».

Υπήρξε ακόμη ένα αίτημα που «βρήκε τοίχο»: «Η στοιχειώδης αποσυμφόρηση, που ήταν εφικτή, διότι μπορούσαν να μας μοιράσουν τους εργαζομένους στα ακίνητα που έχει ο ΟΤΕ, όπως αυτό στη Βικτώρια, που ανακαινίζεται τρία χρόνια και παραμένει άδειο. Είπαν και σε αυτό “όχι”».

Διαψεύδει κατηγορηματικά η COSMOTE

Τις παραπάνω καταγγελίες διαψεύδει κατηγορηματικά η ΟΤΕ-COSMOTE.

Το sputniknews.gr επικοινώνησε με τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας, και αρχικά έλαβε την διαβεβαίωση ότι «προφανώς αυτή η εικόνα δεν ανταποκρίνεται καθόλου στην πραγματικότητα».

Αναλυτικά, το γραφείο Τύπου έδωσε την ακόλουθη απάντηση:

«Από την πρώτη στιγμή ο όμιλος ΟΤΕ έχει λάβει όλα τα μέτρα για την ασφάλεια του ανθρώπινου δυναμικού του, σε άμεση συνεργασία και επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ. Ήμασταν από τις πρώτες εταιρείες που εφαρμόσαμε την τηλεργασία, την οποία εφαρμόζουμε έως και σήμερα, ειδικά στην e-value. Οι τηλεργαζόμενοι αγγίζουν το 70%-80% του δυναμικού. Σε ό,τι αφορά στους εργαζόμενους που προσέρχονται στην εργασία τους στην εταιρεία, έχουμε φροντίσει να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας στους χώρους και να καθαρίζονται συνεχώς με ειδικά απολυμαντικά. Ενώ διατίθενται στους εργαζόμενους μάσκες και αντισηπτικά. Η εταιρεία ενημερώνει συνεχώς τους εργαζομένους για τα μέτρα προστασίας που ισχύουν στον όμιλο, τα οποία προσαρμόζει ανάλογα με τις εξελίξεις και τις κυβερνητικές οδηγίες».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − two =