αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚαταγγελίες για τηλεργασία… «μαϊμού»: Πως δικαιολογείται το καθημερινό μποτιλιάρισμα εν μέσω lockdown

Καταγγελίες για τηλεργασία… «μαϊμού»: Πως δικαιολογείται το καθημερινό μποτιλιάρισμα εν μέσω lockdown

Πολλές οι καταγγελίες για «μαϊμού» τηλεργασία μέσα στο lockdown. Ενώ τουλάχιστον 1 εκατομμύριο εργαζόμενοι είχαν δηλωθεί μέχρι τον Δεκέμβριο ότι εργάζονται από το σπίτι, είναι απορίας άξιο πως καθημερινά τα μέσα μεταφοράς είναι ασφυκτικά γεματα και οι δρόμοι της Αθήνας μποτιλιαρισμένοι.

Εάν όντως το 50% των εργαζομένων κάθε επιχείρησης εργάζεται από το σπίτι, τότε δεν θα έπρεπε να γίνεται ο «κακός χαμός» ούτε στους δρόμους ούτε στα μέσα μεταφοράς. Μάλιστα μόνο τον Δεκέμβριο είχαν δηλωθεί στην Αττικη 309.254 εργαζόμενοι σε τηλεργασία, ενώ το σύνολο των εργαζομένων που έχουν υπαχθεί από τον Οκτώβριο αγγίζει το 1.000.000.

«Δεν τηρείται το μέτρο της τηλεργασίας για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν παρακολουθείται η τήρησή του. Υπάρχουν εταιρείες που το επιβάλουν αυτό» δηλώνει ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, Καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής.

Εκατοντάδες είναι οι καταγγελίες που φτάνουν στη ΓΣΕΕ και στην Επιθεώρηση Εργασίας για «μαϊμού» τηλεργασία.

Όπως επισημαίνει ο Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, Γραμματέας Τύπου και Δημόσιων Σχέσεων της ΓΣΕΕ «είναι πάρα πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί έλεγχος στον φυσικό χώρο εργασίας. Πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις έχουν κλειδωμένες πόρτες και δεν επιτρέπουν την είσοδο των επιθεωρητών καθώς ισχυρίζονται ότι είναι κλειστές».

Ποιοι είναι οι κλαδοι «πρωταθλητές»;

• τηλεφωνικά κέντρα
• ηλεκτρονικά καταστήματα
• ασφαλιστικές εταιρείες
• υπηρεσίες παροχής υπηρεσιών

Πηγή: ergasiakanea.eu

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 4 =