αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚαταγγελίες για τα Public: «Εργαζόμενοι δουλεύουν σαν τα ποντίκια. Με κατεβασμένα ρολά και χωρίς μέτρα προστασίας»

Καταγγελίες για τα Public: «Εργαζόμενοι δουλεύουν σαν τα ποντίκια. Με κατεβασμένα ρολά και χωρίς μέτρα προστασίας»

Παρέμβαση για τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων του «Public» στο Σύνταγμα πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, στη διάρκεια περιοδειών που πραγματοποίησαν μέλη του ΔΣ στα εμπορικά καταστήματα στην οδό Ερμού.

Οι παρεμβάσεις του Συλλόγου γίνονται, καθώς -όπως καταγγέλλει- λόγω των μέτρων για την πανδημία πολλά εμπορικά καταστήματα δουλεύουν για τις ανάγκες εξυπηρέτησης του ηλεκτρονικού εμπορίου e-shop, με κατεβασμένα ωστόσο τα ρολά και τους εργαζόμενους να απασχολούνται μέσα σε αυτά, με ό,τι αυτό ωστόσο συνεπάγεται για τις συνθήκες της ασφάλειας και της υγείας τους.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στη διάρκεια της περιοδείας του διαπίστωσε, όπως καταγγέλλει, ότι οι εργαζόμενοι στο «Public» στο Σύνταγμα δουλεύουν σαν τα ποντίκια, χωρίς μέτρα προστασίας, ο ένας δίπλα στον άλλο, με κατεβασμένα τα ρολά, χωρίς έξοδο κινδύνου.

Άμεσα τα μέλη του ΣΕΑ προχώρησαν σε παρέμβαση στην εργοδοσία και στο Κέντρο Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου (ΚΕΠΕΚ) στην οδό Αγησιλάου, καταγγέλλοντας τις συνθήκες εργασίας, με τους επιθεωρητές να φτάνουν στο σημείο για έλεγχο.

Μετά την παρέμβαση του Συλλόγου και των ελέγχων που έγιναν, η εργοδοσία του καταστήματος υποχρεώθηκε να ανοίξει τις εξόδους κινδύνου για την ασφάλεια των εργαζομένων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − nine =