αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚαταγγελίες για τα Jumbo: H μετατροπή «με το ζόρι» σε 6ημερες συμβάσεις, και οι υπάλληλοι- λάστιχο

Καταγγελίες για τα Jumbo: H μετατροπή «με το ζόρι» σε 6ημερες συμβάσεις, και οι υπάλληλοι- λάστιχο

Ένα νέο εργασιακό τοπίο φαίνεται πως θέλουν να δημιουργήσουν τα Jumbo στο εσωτερικό τους. Όπως καταγγέλλει ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Πάνος Κυριακούλιας, η εταιρία κάλεσε από την αρχή του χρόνου εκβιαστικά και υπό την απειλή της απόλυσης όλους τους εργαζόμενους να υπογράψουν τροποποιητική ατομική σύμβαση εργασίας.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Κυριακούλιας ουσιαστικά ζητούν από τους εργαζόμενους να υπογράψουν την μετατροπή του 5νθημερου εργασίας τους, σε εξαήμερο στη λογική του λάστιχου που ξεχειλώνει ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης.

Στην πράξη η εργοδοσία των Jumbo επιδιώκει να βάζει τους εργαζόμενους να εργάζονται περισσότερο όταν εκείνη έχει περισσότερη ανάγκη από την εργασία των μισθωτών που απασχολεί και ειδικά κατά τα χρονικά διαστήματα προετοιμασίας ή όταν υφίσταται μεγάλη προσέλευση κοινού (Χριστούγεννα, Απόκριες κλπ). «Φυσικά όλη αυτή η επιχείρηση αλλαγής του χρόνου οργάνωσης της εργασίας γίνεται εκβιαστικά και υπό την απειλή της απόλυσης και χωρίς φυσικά χωρίς καμιά διαβούλευση με τους εργαζόμενους», καταγγέλλει ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Π. Κυριακούλιας.

Όπως προκύπτει από τη σχετική πληροφόρηση του Γενικού Γραμματέα της ΟΙΥΕ η διοίκηση έχει χωρίσει σε τρεις κατηγορίες τους εργαζόμενούς της:

-Υπεύθυνοι καταστημάτων και εργασιακών πόστων.Καλούνται υπό την απειλή της απόλυσης να υπογράψουν αλλαγή στο ωράριο τους με την 6μερη εργασία να αφορά: 1 εβδομάδα τον Ιανουάριο, 2 εβδομάδες τον Αύγουστο, 1 εβδομάδα το Σεπτέμβριο, 1 εβδομάδα τον Οκτώβριο και 1 εβδομάδα το Νοέμβριο.

-Απλοί εργαζόμενοι. Οφείλουν να υπογράψουν 6ήμερη εργασία για: 2 εβδομάδες τον Μάρτιο (σ.σ. Απόκριες), 1 εβδομάδα τον Απρίλιο (Πάσχα), 1 εβδομάδα τον Σεπτέμβριο (έναρξη σχολικής χρονιάς), 1 εβδομάδα το Νοέμβριο και 1 εβδομάδα το Δεκέμβριο.

-Μερικώς απασχολούμενοι (έως 30 ώρες/εβδομάδα): Θα πρέπει να υπογράψουν τροποποιητική σύμβαση που δίνει το δικαίωμα στην εταιρεία να εργαστούν 40ωρο όποτε και όταν το ζητήσει η εταιρεία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 3 =