αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚαταγγελία για 7ημερη εργασία στον Σκλαβενίτη

Καταγγελία για 7ημερη εργασία στον Σκλαβενίτη

Μια καταγγελία κοινοποίησε το Σωματείο εργαζομένων στις Επιχειρήσεις του Ομίλου Σκλαβενίτη στη Β. Ελλάδα. Μέσα από αυτή, κάνει λόγο για 7ημερη εργασία υπαλλήλων.

Στην καταγγελία γίνεται λόγος για «απαράδεκτη ενέργεια της εργοδοσίας της Ε.Υ. Σκλαβενίτης να αναγκάσει συναδέλφους που εργάζονται σε καταστήματα που εξυπηρετούν τηλεφωνικές και διαδικτυακές παραγγελίες, να εργαστούν την Κυριακή 14 Φλεβάρη. Πάνω από τα κέρδη τους δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Εν μέσω πανδημίας φέρνουν εργαζόμενους να δουλέψουν 7 στις 7 ημέρες, εκμεταλλευόμενοι την πρόσφατη αντεργατική διάταξη που ψηφίστηκε φυσικά ‘νύχτα’».

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις του Ομίλου Σκλαβενίτη στη Β. Ελλάδα καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια της εργοδοσίας της Ε.Υ. Σκλαβενίτης να αναγκάσει συναδέλφους που εργάζονται σε καταστήματα που εξυπηρετούν τηλεφωνικές και διαδικτυακές παραγγελίες, να εργαστούν την Κυριακή 14 Φλεβάρη. Πάνω από τα κέρδη τους δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Εν μέσω πανδημίας φέρνουν εργαζόμενους να δουλέψουν 7 στις 7 ημέρες, εκμεταλλευόμενοι την πρόσφατη αντεργατική διάταξη που ψηφίστηκε φυσικά «νύχτα».

Η εξέλιξη αυτή δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία», παρά το ότι η εταιρεία προπαγανδίζει σταθερά το προφίλ του «καλού εργοδότη» που δεν ανοίγει τις Κυριακές. Ταυτόχρονα όμως αναδεικνύεται μια εκ των «πρωταθλητών» στις ελαστικές σχέσεις εργασίας έχοντας συμβάσεις 4 ή 5 ή 6 ωρών, 3 ημερών ή 6 ημερών πατώντας και πάλι σε αντιδραστικές νομοθετικές ρυθμίσεις όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − 6 =