αρχικηVIRALΚατέγραψαν την ντροπή με τα γαϊδουράκια στη Σαντορίνη, και οι ιδιοκτήτες τους ξυλοκόπησαν

Κατέγραψαν την ντροπή με τα γαϊδουράκια στη Σαντορίνη, και οι ιδιοκτήτες τους ξυλοκόπησαν

Για μια «κατάφωρη επίθεση» εναντίον μελών της, στη Σαντορίνη, κάνει λόγο η φιλοζωική οργάνωση με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία, Network for Animals.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι καταγγέλλοντες, δύο μέλη της ομάδας προσπάθησαν να καταγράψουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν τα γαϊδούρια που μεταφέρουν τουρίστες στο νησί και δέχθηκαν επίθεση από δέκα άνδρες που κρατούσαν μπαστούνια.

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται στο σχετικό θέμα που υπάρχει στην ιστοσελίδα της οργάνωσης, ένα από τα μέλη της απειλήθηκε πως θα πεταχθεί από γκρεμό ύψους 1.000 ποδιών (περίπου 300 μέτρων).

«Δυστυχώς, με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζουν τα γαϊδούρια, όταν δεν τους είναι χρήσιμα. Ο ιδιοκτήτης θα οδηγήσει το ζώο στην άκρη ενός γκρεμού και θα το ρίξει από εκεί στο κενό. Αυτοί οι άνθρωποι δεν νιώθουν τίποτα, Αυτό προσπάθησαν να κάνουν και σε εμάς», επισημαίνεται στην καταγγελία.

«Τα γαϊδούρια της Σαντορίνης κακοποιούνται κάθε μέρα. Χρησιμοποιούνται για να ανεβαίνουν απότομους βράχους και ψήνονται στον ήλιο χωρίς φαγητό ή νερό, ενώ συχνά μεταφέρουν υπέρβαρους τουρίστες.

Οι Αρχές υποσχέθηκαν ότι θα το σταματήσουν, αλλά τώρα, ένα χρόνο μετά, τίποτα δεν έχει γίνει», επισημαίνει -μεταξύ άλλων- το Network for Animals.

Πηγή: Newsbeast.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × three =