αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚατά 100 εκατ. ευρώ θα είναι αυξημένες οι επιδοτήσεις επιχειρήσεων για ευρυζωνικές συνδέσεις

Κατά 100 εκατ. ευρώ θα είναι αυξημένες οι επιδοτήσεις επιχειρήσεων για ευρυζωνικές συνδέσεις

Κατά 100 εκατομμύρια ευρώ είναι αυξημένος, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, ο προϋπολογισμός του προγράμματος που απευθύνεται στις ελληνικές επιχειρήσεις και αφορά την ανάπτυξη δικτύων ευρυζωνικής πρόσβασης νέας γενιάς.

Πρόκειται για στοχευμένο πρόγραμμα επιδότησης σε εταιρείες που προωθεί το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΥΠΨΗΤΕ) μέσω της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΓΤΤ), με τη σχετική πρόταση να έχει κατατεθεί στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Όπως αναφέρουν ενημερωμένες πηγές, το πρόγραμμα αποσκοπεί στην αύξηση των ευρυζωνικών συνδέσεων από τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ), μέσω της ενίσχυσης της ζήτησης για νέες τεχνολογίες δικτύων επικοινωνιών. Αυτό πραγματοποιείται στο πλαίσιο της αξιοποίησης σύγχρονων τηλεπικοινωνιακών υποδομών από την επιχειρηματικότητα με σκοπό την μετάβαση των ελληνικών ΜΜΕ στην ψηφιακή οικονομία.

Το πρόγραμμα, που αφορά περίπου 200.000 εταιρείες, βρίσκεται στην ολοκλήρωση των διαδικαστικών εκκρεμοτήτων και εκτιμάται ότι θα μπορούσε να “τρέξει” μέσα στο Φθινόπωρο.

Το κουπόνι

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει την ενίσχυση της ζήτησης ευρυζωνικών υπηρεσιών μέσω κουπονιού (voucher) που θα εξασφαλίζουν στη δικαιούχο εταιρεία- με κριτήρια που θα προσδιοριστούν- σύνδεση στο διαδίκτυο με ταχύτητες τουλάχιστον 100Mbps (με δυνατότητα αναβάθμισης σε 1Gbps) και υποστήριξή τους προκειμένου να μεταβούν σε ανταγωνιστικότερο παραγωγικό και λειτουργικό μοντέλο με αξιοποίηση υπηρεσιών νέφους.

Το κουπόνι θα καλύπτει μέρος του εφάπαξ και του μηνιαίου κόστους σύνδεσης για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα 24 μηνών καθώς και τμήμα του κόστους για την υιοθέτηση νεφο-υπολογιστικών υπηρεσιών.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα έχει συμπληρωματικό χαρακτήρα με τα δυο έργα (SuperfastBroadband, Regional Broadband Extension) εθνικής εμβέλειας, προϋπολογισμού 360 εκατ. ευρώ, του ΥΠΨΗΤΕ που αφορούν στη ανάπτυξη δικτύων ευρυζωνικής πρόσβασης νέας γενιάς, τόσο σε αστικές όσο και σε νησιωτικές, ορεινές και μειονεκτικές περιοχές.

Υπολογίζεται ότι το σύνολο των πόρων για την αξιοποίηση δικτύων επικοινωνιών θα προσεγγίσει το μισό δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα, ως προς την ταχύτητα των ευρυζωνικών δικτύων, καταλαμβάνει, παγκοσμίως, την 85η θέση. Πριν από τη χώρα μας, βρίσκονται η Μαυριτανία, η Κένια, το Αμμάν, η Αλβανία και η Γκάνα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − seventeen =