αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΚατάφεραν να επεκτείνουν το Wifi του Router μόνο με μία αναβάθμιση software

Κατάφεραν να επεκτείνουν το Wifi του Router μόνο με μία αναβάθμιση software

Όλα τα ασύρματα routers μας έχουν μία συγκεκριμένη εμβέλεια, πέραν της οποίας χάνεται το σήμα και απαιτείται η χρήση κάποιου WiFi extender ή mesh network, με το μειονέκτημα να είναι προφανώς η ανάγκη αγοράς επιπλέον εξοπλισμού. Τώρα όμως, ερευνητές του Brigham Young University κατάφεραν να αυξήσουν σημαντικά την εμβέλεια του router κατά 60 μέτρα, απλά μέσω software χωρίς καμία προσθήκη hardware.

Το On-Off Noise Power Communication όπως ονομάστηκε, μπορεί να προγραμματιστεί πάνω στο υπάρχων πρωτόκολλο WiFi στο ίδιο hardware. Το WiFi χρησιμοποιεί ταχύτητες 1Mbps για να διατηρήσει το σήμα του, ενώ με το νέο πρωτόκολλο απαιτεί μόλις 1 bit ανά δευτερόλεπτο.

Αν το σημείο πρόσβασης (router) ακούσει αυτόν τον κώδικα, λέει “OK, ξέρω πως ο αισθητήρας είναι εκεί και προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί μου, είναι απλά πολύ μακριά”. Βασικά στέλνει 1 bit πληροφορίας που λέει ότι είναι ζωντανό. – Neal Patwari, ερευνητής του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον

Πρέπει να τονίσουμε όμως πως ενώ μπορεί η εμβέλεια να αυξάνεται, αυτό δε σημαίνει πως η ταχύτητα θα είναι αρκετή για όλες τις εργασίες σχετικές με το internet. Αντιθέτως οι ερευνητές προτείνουν πως αυτή η τεχνολογία πρέπει να απευθυνθεί σε smart home συσκευές, όπως αισθητήρες πόρτας, ποτιστικά συστήματα, συστήματα ανάλυσης ποιότητας αέρα και άλλα, τα οποία το μόνο που χρειάζονται είναι ένα “on/off” σήμα.

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 − 1 =