αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚατάστημα ζητά 800.000 ευρώ από απολυμένους ντελιβεράδες για δυσφήμιση

Κατάστημα ζητά 800.000 ευρώ από απολυμένους ντελιβεράδες για δυσφήμιση

Με αγωγές εναντίον απολυμένων διανομέων φαγητού αντεπιτίθεται η εργοδοσία του εστιατορίου – πατσατζίδικου «Τσαρουχάς» στη Θεσσαλονίκη.

Όπως διαβάζουμε στο Dailythess.gr, η ιδιοκτησία του εστιατορίου με αγωγή που κατέθεσε διεκδικεί ως αποζημίωση συνολικά 800.000 ευρώ (!) από απολυμένους «ντελιβεράδες» τους οποίους κατηγορεί για δυσφήμηση της επιχείρησης.

Η υπόθεση εκδικάζεται την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019 στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης και τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

«Την ώρα που όλη η κοινωνία παρακολουθεί αποσβολωμένη άλλους δύο νέους εργαζόμενους διανομείς να χάνουν την ζωή τους σε εργατικά δυστυχήματα εν ώρα εργασίας, η εργοδοσία  στο εστιατόριο-πατσατζίδικο «Τσαρούχας» συνεχίζει να προκαλεί!  Ζητάει συνολικά 800.000€ από 4 διανομείς, με αγωγή που κατέθεσε για δυσφήμιση!!!  Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να φιμώσουν τους εργαζόμενους που διεκδικούν τα δικαιώματα τους, το Συνδικάτο μας και συνολικά το συνδικαλισμό. Πάνω από όλα όμως ο «Τσαρούχας» και οι λοιποί εργοδότες του κλάδου προσπαθούν να σταματήσουν τη δράση και τους αγώνες της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων που αγωνίζεται τον τελευταίο ενάμιση χρόνο για να οργανώσει τους διανομείς, να αναδείξει, να καταγγείλει και να βάλει τέλος στις άθλιες και μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας με τις οποίες εργαζόμαστε. Μαλιστα η εργοδοσία  στο εστιατόριο-πατσατζίδικο «Τσαρούχας» συνεχίζει να προκαλεί  και ζητάει τα φιλοδωρήματα και το νερό(!) που πίνουν οι διανομείς να συνυπολογίζονται ως μέρος του μισθού τους» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης.

Όπως τονίζουν τα μέλη της Επιτροπής στην ίδια ανακοίνωση «δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματα και θα τα αναδεικνύουμε» ενώ απαιτούν «την παραδειγματική τιμωρία όσων εργοδοτών παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία». 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × one =