αρχικηVIRALΚαρδίτσα και Ρέθυμνο αναδείχτηκαν «πρωταθλήτριες» στην Ευρώπη, στην ασφαλή ποδηλασία και περπάτημα

Καρδίτσα και Ρέθυμνο αναδείχτηκαν «πρωταθλήτριες» στην Ευρώπη, στην ασφαλή ποδηλασία και περπάτημα

Ελληνικές πόλεις ξεχώρισαν στον θεσμό Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Η Καρδίτσα και το Ρέθυμνο αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες ανάμεσα σε 3.135 ευρωπαϊκές πόλεις που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό, με τη χώρα μας να σημειώνει εθνικό ρεκόρ με 86 συμμετοχές.

Ειδικότερα, η Καρδίτσα κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Βραβείο στην κατηγορία των μικρών πόλεων και το Ρέθυμνο- μία από τις τρεις φιναλίστ πόλεις – κατέκτησε την 2η θέση στην κατηγορία των μεγάλων πόλεων. Το θέμα της εκστρατείας του 2019 (η απονομή θα γινόταν κανονικά στις 30 Μαΐου 2020), για το οποίο ξεχώρισαν οι δύο ελληνικές πόλεις ήταν το”Ασφαλές περπάτημα – ασφαλής ποδηλασία”.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας είναι ένας θεσμός που καθιερώθηκε το 2002 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με σκοπό να προάγει τη βιώσιμη κινητικότητα και την αστική ανάπτυξη. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο με στόχο να ενθαρρύνει τους κατοίκους των πόλεων να επιλέγουν βιώσιμους τρόπους μεταφοράς, όπως το περπάτημα και το ποδήλατο, η ποιοτική κυκλοφοριακή σύνδεση με ταυτόχρονη εξοικονόμηση ενέργειας, η χρήση καθαρότερης ενέργειας, η ορθολογική διαχείριση του υπάρχοντος μεταφορικού δικτύου, οι εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης καθώς και η δημιουργία ποιοτικής “ατμόσφαιρας” στις πόλεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + 10 =