αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚαπραβέλος: Σβήνει η πανδημία μετά το Πάσχα. Μιλάμε με άλλους όρους στη συνέχεια

Καπραβέλος: Σβήνει η πανδημία μετά το Πάσχα. Μιλάμε με άλλους όρους στη συνέχεια

Τις δικές του εκτιμήσεις για την πορεία της πανδημίας έκανε ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος. Μιλώντας στην ΕΡΤ σημείωσε ότι το ΕΣΥ δεν δέχεται μεγάλη πίεση σε αυτή τη φάση, ενώ εφιστά την προσοχή των πολιτών ώστε να μην αυξηθούν τα κρούσματα.

Την ώρα που τα νοσοκομεία της Αττικής βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού και τα κρούσματα αυξάνονται, ο κ. Καπραβέλος αναφερόμενος στη Θεσσαλονίκη δήλωσε: «Δεν μεταφράζεται αυτή η αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Θεσσαλονίκης σε αριθμό νοσηλευομένων, σε πίεση στις ΜΕΘ. Είναι μια κατάσταση όπως τον Οκτώβριο. Όμως δεν πρέπει να μας εφησυχάζει. Γιατί μετά τον Οκτώβριο ήρθε ο εφιαλτικός Νοέμβριος».

Ο ίδιος προτείνει να κάνουμε λίγη υπομονή ακόμα: «Να κάνουμε λίγη υπομονή. Είμαστε σε έξαρση της πανδημίας σε όλο τον κόσμο. Εχει ακόμα δυο μήνες. Επίτευγμα για τη χώρα είναι να μην έχουμε εκθετική αύξηση κρουσμάτων. Πολύ σοβαρός αυτός ο στόχος. Δεν έχουμε φτάσει στο τέλος. Αυτή η αλυσίδα της διασποράς δεν έχει να κάνει μόνο με κρούσματα και τη διάρκεια αλλά με τις μεταλλάξεις. Ο ιός διασπειρόμενος μεταλλάσσεται και γίνεται πιο ανθεκτικός. Πολύ σημαντική η προσοχή ώστε να μην έχουμε ολέθριες επιπτώσεις του καταστροφικού ιού και της πανδημίας, ούτε και αύξηση μεταλλασσόμενων στελεχών».

Καταλήγοντας, όμως, ο Νίκος Καπραβέλος τόνισε ότι «μέχρι τον Απρίλη – Πάσχα να είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Πιστεύω ακράδαντα, βλέποντας τα ποιοτικά στοιχεία της πανδημίας, ότι η πανδημία σβήνει προς τον Μάρτη – Απρίλη. Οι εμβολιασμοί επιταχύνονται, η φυσική ανοσία είναι αυξημένη. Μιλάμε με άλλους όρους μετά το Πάσχα, αλλάζει η ζωή μας. Η υπομονή είναι λίγη, είναι σημαντικό να μην τα χαλάσουμε την τελευταία στιγμή».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 − 7 =