αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Κανείς δεν άλλαξε τον κόσμο δουλεύοντας μόνο 40 ώρες την εβδομάδα»: Το tweet με νόημα από τον Elon Musk

«Κανείς δεν άλλαξε τον κόσμο δουλεύοντας μόνο 40 ώρες την εβδομάδα»: Το tweet με νόημα από τον Elon Musk

Είναι γνωστό ότι δουλεύει πολλές ώρες. Σε σχεδόν… μόνιμη βάση. Αλλά πως αλλιώς να διαχειριστείς ταυτόχρονα εταιρίες όπως η Tesla, η SpaceX, η Boring Company και η Neuralink. Μιλάμε φυσικά για τον Elon Musk. Ο διάσημος επιχειρηματίας και δισεκατομμυριούχος, με ένα tweet είπε μια φράση που δείχνει μάλλον όλη την νοοτροπία του: «Υπάρχουν πολύ πιο ‘εύκολα’ μέρη για να δουλέψεις, αλλά κανείς δεν άλλαξε τον κόσμο δουλεύοντας μόνο 40 ώρες την εβδομάδα», τόνισε.

Όπως είναι λογικό, η δήλωση αυτή τράβηξε τα βλέμματα αρκετών χρηστών. Ένας από αυτούς ρώτησε τον Musk πόσες ώρες χρειάζεται να δουλεύει κάποιος τελικά, για να «αλλάξει τον κόσμο». Και εκεί ο γνωστός CEO απάντησε: «Διαφέρει από άτομο σε άτομο, αλλά συνήθως είναι πάνω από 80 ώρες. Φτάνοντας στις 100 ώρες κάποιες φορές».

Με τον ίδιο να ξεκαθαρίζει πάντως, ότι αν εργάζεσαι πάνω από 80 ώρες την εβδομάδα, τα πράγματα… γίνονται ζόρικα. Και γίνονται κλιμακωτά όλο και πιο δύσκολα, όσο αυξάνεις τις ώρες από εκεί και πέρα.

Αλλά πως καταφέρνει ο Elon Musk να δουλεύει 100 ώρες την εβδομάδα; Σε παλαιότερο άρθρο εδώ στο It’s Possible, το είχαμε αναλύσει. Εδώ είναι μερικά σημεία- κλειδιά.

Multitasking: Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πράγματα τα οποία μπορούμε να τα κάνουμε μαζί. Ο Elon Musk εφαρμόζει αυτό το μοντέλο. Αν για παράδειγμα μελετάς τα λογιστικά φίλα, μπορείς εκείνη την ώρα να απαντήσεις και σε κάποια emails που σου ζητούν σχετικά με αυτό στοιχεία. Ο Musk δεν βγαίνει έξω ούτε για ένα γεύμα, αν δεν το συνδυάσει με κάτι επαγγελματικό και φυσικά το διάβασμα μερικών emails.

Το feedback: Και μάλιστα… οι διαφορετικές απόψεις. Αν όλοι συμφωνούν μαζί σου για τις κινήσεις που κάνεις, τότε δεν μπορείς να τελειοποιήσεις το προϊόν σου. Ο Elon Musk έχει συλλέξει του κατάλληλους συμβούλους που τον βοηθούν ώστε να αποκτά μια πιο σφαιρική άποψη για τα πράγματα. «Συνεχώς να σκέφτεστε για το πως θα κάνετε τα πράγματα καλύτερα και να θέτετε ερωτήματα στον εαυτό σας» λέει χαρακτηριστικά.

Προετοιμασμένοι εργαζόμενοι: Όταν ο Mr Tesla μπαίνει σε μια συνεδρίαση, περιμένει ότι οι υπάλληλοι του θα είναι έτοιμοι να δώσουν απάντηση σε ότι τους ρωτήσει. Ότι θα έχουν έρθει «διαβασμένοι». Όταν οι υπάλληλοι είναι όντως διαβασμένοι, αφενός λειτουργεί καλύτερα η εταιρία, αφετέρου ο επικεφαλής δεν τρώει χρόνο στο να εξηγεί πράγματα που αυτοί θα έπρεπε ν γνωρίζουν.

Χρονοδιάγραμμα: Αυτό ξεκινά από τη στιγμή που ξυπνάς. Δεν υπάρχει χρόνο για χάσιμο και σερφάρισμα… στο Instagram. Ο Elon Musk δεν έχει καιρό για για πολλά διαλείμματα. Τη Δευτέρα είναι στο Λος Άντζελες για τη SpaceX, Τρίτη και Τετάρτη είναι στη Bay Area για την Tesla, πίσω στο Λος Άντζελες την Πέμπτη. Η Παρασκευή μοιράζεται μεταξύ SpaceX και στο στούντιο σχεδιασμού της Tesla.

Ρίσκο: Ο Musk πάντα είχε το ρίσκο στο πρόγραμμα του. Για παράδειγμα, όταν η Tesla είχε φτάσει στα πρόθυρα της καταστροφής, ο ίδιος έριξε σχεδόν όλη του την περιουσία στην εταιρία. Τώρα η Tesla μετά την κυκλοφορία των high tech μοντέλων της βρίσκεται σε συνεχή ανάπτυξη. Και εδώ όμως χωρά ο προγραμματισμός. Αν δεν είστε σίγουροι το πότε θα κάνετε το μεγάλο βήμα, απλά προγραμματίστε το και πάρτε το ρίσκο την κατάλληλη στιγμή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + three =