αρχικηVIRAL«Καλώς ήρθατε στη Βενετία. Για να μπείτε πρέπει να πληρώσετε εισιτήριο 10 ευρώ»: Νέα δεδομένα για τους τουρίστες στην Ιταλική πόλη

«Καλώς ήρθατε στη Βενετία. Για να μπείτε πρέπει να πληρώσετε εισιτήριο 10 ευρώ»: Νέα δεδομένα για τους τουρίστες στην Ιταλική πόλη

Κανόνες στους τουρίστες θα βάλει η Βενετία, έτσι ώστε να καταπολεμηθεί ο… συνωστισμός ταξιδιωτών στην Ιταλική πόλη. Η Βενετία θα υποχρεώσει τους ημερήσιους ταξιδιώτες να κάνουν κρατήσεις και να πληρώσουν ένα τέλος.

Οι αξιωματούχοι της Βενετίας αποκάλυψαν την Παρασκευή (1/7) νέους κανόνες για τους ημερήσιους ταξιδιώτες, οι οποίοι θα ισχύουν από τις 16 Ιανουαρίου 2023. Οι τουρίστες, σύμφωνα με τον Guardian, που επιλέγουν να μην διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχεία ή άλλα καταλύματα θα πρέπει να εγγραφούν ηλεκτρονικά για την ημέρα που σκοπεύουν να έρθουν και να πληρώσουν ένα τέλος, που κυμαίνεται από 3 έως 10 ευρώ ​​το άτομο, ανάλογα με την προκαταβολή κράτησης και είτε είναι περίοδος αιχμής είτε η πόλη έχει πολύ κόσμο.

Οι παραβάτες κινδυνεύουν με πρόστιμα έως και 300 ευρώ εάν σταματήσουν και δεν μπορέσουν να αποδείξουν ότι έκαναν κράτηση και πλήρωσαν με κωδικό QR.

Περίπου το 80% των τουριστών έρχεται στη Βενετία μόνο για την ημέρα. Το 2019, το τελευταίο πλήρες έτος τουρισμού πριν από την πανδημία, 19 εκατομμύρια ημερήσιοι ταξιδιώτες επισκέφθηκαν τη Βενετία και παρείχαν μόνο ένα κλάσμα των εσόδων από όσους έμειναν για τουλάχιστον μία νύχτα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + 15 =