αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚαλοκαίρι 2022: Οι 7 ελληνικοί προορισμοί που είναι έτοιμοι να σπάσουν το ρεκόρ, με βάση τις ιντερνετικες αναζητήσεις

Καλοκαίρι 2022: Οι 7 ελληνικοί προορισμοί που είναι έτοιμοι να σπάσουν το ρεκόρ, με βάση τις ιντερνετικες αναζητήσεις

Ενα δυνατό προσεχές καλοκαίρι θέλει να ζήσει ο Ελληνικός τουρισμός, βγαίνοντας από μία δύσκολη περίοδο. Μάλιστα, υπάρχουν 7 ελληνικοί προορισμοί που δείχνουν έτοιμοι να σπάσουν το ρεκόρ του 2019. Αυτό προκύπτει από τις ιντερνετικές αναζητήσεις.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Tourix, η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Ελούντα, η Ρόδος και η Νάξος περιλαμβάνονται στους προορισμούς που βρίσκουν τον βηματισμό τους και θέτουν τις βάσεις για ολική επαναφορά των επιδόσεών τους στα προ πανδημίας επίπεδα, όπως αποτυπώνεται στις διαδικτυακές αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν τους πρώτους μήνες του έτους.

Την πρώτη θέση με τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο σε σχέση με το 2019 καταλαμβάνει η Νάξος. Οι διαδικτυακές αναζητήσεις για το κυκλαδίτικο νησί σημειώνουν αύξηση σε ποσοστό 100% σε σχέση με το 2021 και 30% σε σχέση με το 2019, ενώ οι top χώρες βάσει των στοιχείων είναι η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία.

Αύξηση κατά 121% σε σχέση με το 2021 και κατά 7% σε σχέση με το 2019 καταγράφει η Μύκονος ως προς τον αριθμό των διαδικτυακών αναζητήσεων για διαμονή, η πλειονότητα των οποίων πραγματοποιήθηκε από χρήστες της Google στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις ΗΠΑ και στη Γερμανία. Τον Φεβρουάριο, τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση αναζητήσεων παρουσίασαν οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Ολλανδία.

Παρά το γεγονός ότι η Αθήνα, όπως και τα υπόλοιπα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, δέχθηκε σημαντικό πλήγμα ως προς τις τουριστικές της επιδόσεις τη διετία της πανδημίας, οι αναζητήσεις για διαμονή στην ελληνική πρωτεύουσα το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου κατέγραψαν άνοδο κατά 250% σε σχέση με το 2021 και κατά 3% σε σχέση με το 2019. Μέχρι στιγμής, οι 3 κορυφαίες χώρες σε επίπεδο αναζητήσεων για διαμονή στην Αθήνα είναι οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία.

Ισχυρούς ρυθμούς ανάκαμψης ακολουθεί η Ρόδος, με τους ταξιδιώτες από τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο να είναι εκείνοι που δίνουν πιο έντονα τη δική τους ψήφο εμπιστοσύνης στο νησί των Δωδεκανήσων. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το πρώτο δίμηνο του 2022 διαπιστώθηκε σημαντική αύξηση του συνολικού όγκου διαδικτυακών αναζητήσεων σε ποσοστό 231% σε σχέση με το 2021 και σε ποσοστό 28% σε σχέση με το 2019. Πάντως, Πολωνία, Ιταλία και Ισραήλ παρουσιάζουν μείωση του ενδιαφέροντος σε σχέση με το 2019.

Ανοδικά κινείται το ταξιδιωτικό ενδιαφέρον και για τη Θεσσαλονίκη, για την οποία σημειώνεται άνοδος διαδικτυακών αναζητήσεων κατά 213% σε σχέση με το 2021 και αύξηση κατά 3% σε σχέση με το 2019, με τους Γερμανούς, τους Κύπριους και τους Βρετανούς να επιδεικνύουν την εντονότερη επιθυμία να ταξιδέψουν στη βορειοελλαδίτικη πόλη.

Τον χαρακτηρισμό της ως ενός από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Κρήτης επιβεβαιώνει η Ελούντα, με τον αριθμό των διαδικτυακών αναζητήσεων να είναι αυξημένος κατά 136% συγκριτικά με το 2021 και κατά 24% συγκριτικά με το 2019. Βρετανοί, Γερμανοί και Γάλλοι είναι κυρίως εκείνοι που αναζήτησαν διαμονή στην Ελούντα τους πρώτους μήνες του έτους.

Μία θέση στους κορυφαίους ελληνικούς προορισμούς διακοπών καταλαμβάνει σταθερά και η Σαντορίνη, με τους Βρετανούς και τους Αμερικανούς να επιδεικνύουν υψηλό ενδιαφέρον για το κυκλαδίτικο νησί και τους Γάλλους και τους Ιταλούς να έπονται. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας Tourix Analytics, τους πρώτους μήνες του έτους καταγράφηκε σημαντική αύξηση του συνολικού όγκου διαδικτυακών αναζητήσεων για διαμονή στη Σαντορίνη κατά 79% σε σχέση με το 2021 και αύξηση κατά 16% σε σχέση με το 2019.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως είναι να δουλεύεις remote από τη Νάξο

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + 18 =