αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚαι τώρα… τα δύσκολα για την Τράπεζα Πειραιώς: Θα απολύσει άλλους 114 εργαζομένους;

Και τώρα… τα δύσκολα για την Τράπεζα Πειραιώς: Θα απολύσει άλλους 114 εργαζομένους;

Είναι μια ιστορία για την οποία γράφαμε εδώ και καιρό στο It’s Possible. Αρχικά υπήρξαν προτάσεις από την Τράπεζα Πειραιώς προς τους εργαζομένους του τμήματος κόκκινων δανείων για «εθελοντικές μετακινήσεις» προς την νέα εταιρία που θα έφτιαχνε η Τράπεζα μαζί με την Intrum. Στην συνέχεια είχαμε εκβιασμούς προς τους εργαζομένους έτσι ώστε να μετεγγραφούν στην νέα εταιρία. Τελικά, η Διοίκηση της Τράπεζας αποφάσισε να απολύσει 24 εργαζομένους που επέμειναν στο «όχι» τους. Πρόκειται μάλιστα για τις πρώτες απολύσεις τραπεζικών υπαλλήλων στην Ελλάδα.

Η Τράπεζα από την πλευρά της, μετά την άρνηση των εν λόγω εργαζομένων να μεταγραφούν στη νέα εταιρία, τους είχε προτείνει επίσης εθελούσια έξοδο ή την επιλογή να απορροφηθούν σε άλλα τμήματα του Ομίλου (ακόμα και μακριά από τον τόπο κατοικίας τους). Αφού ουσιαστικά το τμήμα κόκκινων δανείων εντός της Τράπεζα καταργείται.

Τώρα όμως η Τράπεζα Πειραιώς έχει ένα… δύσκολο γρίφο να λύσει. Θα απολύσει άλλους 114 εργαζομένους που επίσης δεν δέχθηκαν να μεταφερθούν στη νέα εταιρεία ή όποια άλλη εναλλακτική τους προτάθηκε; Και αυτό το σενάριο φαίνεται να είναι μέσα στα πλάνα.

Η διοίκηση της Τράπεζας επιμένει στη θέση της, έχοντας εξαντλήσει, όπως σημειώνει, τα περιθώρια του διαλόγου, μέσω των εναλλακτικών λύσεων που δόθηκαν κατά την περίοδο των διαπραγματεύσεων με τους υπαλλήλους της τράπεζας για τη μεταφορά τους στη νέα εταιρεία και τις οποίες απέρριψαν.

Το «μπρα ντε φερ» που έχει δημιουργηθεί, είναι κρίσιμο και για έναν ακόμα λόγο: Εκτός από τους υπαλλήλους που σύμφωνα με την Τράπεζα Πειραιώς δεν δέχθηκαν τις επιλογές που τους προτάθηκαν, σε λίγες μέρες θα κριθεί και το μέλλον άλλων 250 υπαλλήλων που μεταφέρθηκαν στη νέα εταιρεία ως «δανειζόμενοι υπάλληλοι» με τρίμηνες και εξάμηνες συμβάσεις. Οι πρώτες από αυτές τις συμβάσεις λήγουν στα τέλη Δεκεμβρίου και οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι θα πρέπει σε λίγες μέρες να αποφασίσουν εάν θα παραμείνουν σε περιβάλλον Intrum ή αν θα επιλέξουν να επιστρέψουν στην τράπεζα, παίρνοντας… το ρίσκο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποκαλύψεις Financial Times: Η Τράπεζα Πειραιώς ερευνάται για παραβίαση των capital controls

Το «σίριαλ» ολοκληρώθηκε: Απολύονται 24 εργαζόμενοι της Τ. Πειραιώς από το τμήμα RBU

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + three =