αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚαι ξαφνικά, το Πουέρτο Ρίκο γίνεται ο παράδεισος των crypto-κροίσων

Και ξαφνικά, το Πουέρτο Ρίκο γίνεται ο παράδεισος των crypto-κροίσων

Οι βασιλιάδες των κρυπτονομισμάτων «αποβιβάζονται» στο Πουέρτο Ρίκο. Το νησί της Καραϊβικής και έδαφος (όμως όχι πολιτεία) των ΗΠΑ παρέχει ένα βασικό κίνητρο: Τα «παραθυράκια» του νόμου και οι νέες γενναίες φοροαπαλλαγές ειδικά για αυτές τις κατηγορίες, με… μπόνους την ασφάλεια της σταθερότητας των ΗΠΑ.

Όσοι ασχολούνται με κρυπτονομίσματα πάνε στην εξωτική τοποθεσία και αγοράζουν μανιωδώς ακίνητα και εκτάσεις, εκτινάσσοντας στα ύψη τις τιμές και εντείνοντας τις πιέσεις στην τοπική κυβέρνηση για την ίδρυση της πρώτης τράπεζας κρυπτονομισμάτων.

Προς το παρόν, αυτή αρκείται στις απαράμιλλες φοροαπαλλαγές.

Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, για τους νεόπλουτους «αποίκους» του Πουέρτο Ρίκο τα κέρδη από τις επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα παραμένουν στο φορολογικό απυρόβλητο. Βάσει του εγχώριου Νόμου 22, οι κάτοικοι του νησιού απαλλάσσονται από την καταβολή φόρων για υπεραξίες, τόκους και μερίσματα.

Προϋπόθεση είναι να ζουν στο Πουέρτο Ρίκο για τουλάχιστον το μισό του έτους (183 ημέρες) .

Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι οι… εισερχόμενοι μπορούν απλά να περνούν «ζάχαρη» στα εδάφη του τους μήνες της καλοκαιρίας, χωρίς να παραιτούνται της διαμονής στις ΗΠΑ, απολαμβάνοντας με τη «βούλα» τη δυνατότητα μιας νομιμότυπης φοροαποφυγής.

Ουδόλως τυχαία, εκεί έχουν μετακομίσει -μεταξύ άλλων- εταιρείες όπως το Pantera Capital, ένα hedge fund που εστιάζει σε κρυπτονομίσματα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × two =