αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΚαι η Lenovo «μπαίνει» στην εικονική πραγματικότητα

Και η Lenovo «μπαίνει» στην εικονική πραγματικότητα

Η αγορά των VR headsets ολοένα και μεγαλώνει και δεν είναι δυνατόν να πιστέψει κανείς ότι θα υπάρξει μεγάλη εταιρεία του χώρου των υπολογιστών που θα μείνει απ’ έξω. Έτσι, η Lenovo παρουσίασε την πρώτη της κάσκα εικονικής πραγματικότητας που θα κοστίζει κάτω από 400 δολάρια, όταν κυκλοφορήσει στην αγορά.

Το βάρος της φτάνει τα 350 γραμμάρια (είναι δηλαδή πιο ελαφριά κατά 200 γραμμάρια από το HTC Vive και 100 γραμμάρια πιο ελαφριά από το Oculus Rift) και είναι κατασκευασμένο ώστε να στηρίζεται στο κούτελο και όχι στη βάση της μύτης.

Όπως σημειώνει το Pc Magazine, στο εσωτερικό του βρίσκονται δύο οθόνες OLED 1440×1440 pixels, ενώ από πλευράς χρήσης, είναι ιδιαίτερα εύκολο να απομακρυνθεί από το πρόσωπο, αν ο χρήστης επιθυμήσει να κάνει κάποια απότομη ενέργεια (αν χρειάζεται δηλαδή να το αφαιρέσει άμεσα). Στο μπροστινό του τμήμα φέρει δύο κάμερες, οι οποίες επιτρέπουν στην Lenovo να αξιοποιεί το χώρο και να μετράει το βάθος. Μέχρι στιγμής δεν υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα του τι θα προσφέρουν έξτρα αυτές οι κάμερες, ωστόσο σίγουρα στο άμεσο μέλλον θα μάθουμε πολλά περισσότερα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 + 14 =