αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΚαινοτομία παντού: Πατρινός έφτιαξε πλατφόρμα που ενημερώνει για το που υπάρχουν τσούχτρες

Καινοτομία παντού: Πατρινός έφτιαξε πλατφόρμα που ενημερώνει για το που υπάρχουν τσούχτρες

Ο Ανδρέας Κομνηνός είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από την εφαρμογή «swymm», η οποία ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο για την κατάσταση σε μεγάλο αριθμό παραλιών της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας. Μέσα σε τρεις μέρες λειτουργίας το επισκέφθηκαν πάνω από 15.000 χρήστες!

Όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα Πελοπόννησος, η ιδέα του «www.swymm.net» γεννήθηκε πριν από πολλά χρόνια. Ο δημιουργός της εφαρμογής αναζητούσε από παλιά ήρεμες ακτές για να χαρεί την παρέα με τον τετράποδο φίλο του (τον «κύριο Ράμπο») χωρίς να ενοχλούνται οι λουόμενοι. Δεν έβρισκε τον χρόνο για να ασχοληθεί. Βρήκε όμως πρόσφατα την αφορμή μέσα από την αθρόα εμφάνιση κοπαδιών από τσούχτρες στις παραλίες της περιοχής μας.

Το επιστημονικό πεδίο του Α. Κομνηνού είναι στις Επιστήμες των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (πτυχίο) και το διδακτορικό του είναι στον κινητό και διάχυτο υπολογισμό (εφαρμογές σε κινητά κ.ά.). Επαγγελματικά είναι ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και διδάσκει στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο σαν μέλος ΣΕΠ.

Τον έχει χαροποιήσει η απήχηση-διάδοση του “swymm” από στόμα σε στόμα και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × three =