αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚαθολικό lockdown ξανά στη Βρετανία

Καθολικό lockdown ξανά στη Βρετανία

Καθολικό lockdown στην Αγγλία, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόρις Τζόνσον, σε διάγγελμα του. Με αυτό τον τρόπο οι Αρχές θα προσπαθήσουν να βάλουν «φρένο» στην επιδείνωση της πανδημίας  του κορονοϊού, λόγω του μεταλλαγμένου στελέχους του. Το καθολικό lockdown θα ξεκινήσει από τα μεσάνυχτα και αναμένεται να διαρκέσει ως τα μέσα Φεβρουαρίου.

Οι πολίτες καλούνται να μείνουν στο σπίτι, ενώ σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η κυκλοφορία θα επιτρέπεται για περιορισμένους λόγους, όπως για αγορά ειδών πρώτης ανάγκης, εργασία από τον χώρο εργασίας όπου δεν είναι δυνατή η τηλεργασία, σωματική άσκηση, ιατρική φροντίδα ή για να ξεφύγουν τα θύματα από μια κατάσταση ενδοοικογενειακής βίας.

Η κυβέρνηση συμβουλεύει άτομα που συγκαταλέγονται στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες να αρχίσουν να προστατεύονται ξανά. Οι πολίτες θα λάβουν σύντομα μια επιστολή σχετικά με αυτό.

Τα δημοτικά σχολεία, τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τα κολέγια σε όλη την Αγγλία θα αρχίσουν να λειτουργούν από αύριο μέσω τηλεκαπίδευσης, εκτός από τα παιδιά των εργαζομένων στην πρώτη γραμμή και τα παιδιά σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Ο κ. Τζόνσον είπε ότι οι επόμενες εβδομάδες θα είναι οι «πιο δύσκολες ως τώρα», αλλά πρόσθεσε ότι πίστευε ότι η χώρα μπαίνει στην «τελευταία φάση του αγώνα».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + 6 =