αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ«Καθαρή ληστεία η πώληση του TikTok»: Λέει η μεριά της Κίνας και βάζει μπλόκο

«Καθαρή ληστεία η πώληση του TikTok»: Λέει η μεριά της Κίνας και βάζει μπλόκο

Μαίνεται ο «πόλεμος» ΗΠΑ – Κίνας με νέο επίκεντρο τη δημοφιλή κοινωνική πλατφόρμα Tik Tok, καθώς σήμερα κινεζικά ΜΜΕ προειδοποιούν ότι η κυβέρνηση του Πεκίνου δεν θα επιτρέψει την πώληση των αμερικανικών δραστηριοτήτων της στην Microsoft και ότι θα λάβει μέτρα κατά της Ουάσινγκτον αν υπάρξουν πιέσεις για την πώληση αυτή.

Τα όσα αναφέρει η κυβερνητική China Daily, αποτελούν την πιο δυναμική αντίδραση από κινεζικής πλευράς, μέχρι στιγμής, για το θέμα της ByteDance και της πλατφόρμας διαμοιρασμού βίντεο που αποτέλεσε φαινόμενο ιδίως κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, και την οποία ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, απείλησε να απαγορεύσει στις ΗΠΑ εκτός κι αν κλέισει συμφωνία μέχρι τις 15/9 για την πώληση των αμερικανικών δραστηριοτήτων της στην Microsoft ή σε άλλη αμερικανική εταιρεία.

Η διαδικασία αυτή θα συνιστά επισήμως κλοπή, γράφει σε ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα.

«Η Κίνα δεν θα δεχτεί την κλοπή μιας κινεζικής εταιρείας τεχνολογίας κι έχει πολλούς τρόπους να απαντήσει αν η κυβέρνηση στην αρπαγή που σχεδιάζει», αναφέρει χωρίς να μπαίνει σε λεπτομέρειες. «Με την ανταγωνιστικότητα που εξαρτάται τώρα από την ικανότητα συλλογής και χρήσης δεδομένων, προσφέρει είτε την επιλογή της υποταγής ή της μάχης μέχρις εσχάτων στο πεδίο της τεχνολογίας».

Η ByteDance έγινε η μεγαλύτερη startup στον κόσμο χάρη στην επιτυχία του Tik Tok στο εξωτερικό, ωστόσο οι Αμερικανοί το κατηγορούν ότι θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια εξαφανίζοντας στοιχεία. Τώρα ο Τραμπ έχει την ικανότητα να διαλύσει το σημαντικό περιουσιακό στοιχείο της ByteDance, προσθέτοντας την TikTok στη λίστα των αμερικανικών εταιρειών, κάτι που θα υποχρέωνε αμερικανικές εταιρείες, όπως η Apple και η Google της Alphabet να αποσύρουν την υπηρεσία από τα app store τους.

Ο Τραμπ επιμένει ότι η όποια πώληση της TikTok θα πρέπει να περιλαμβάνει και μια καταβολή προμήθειας στις ΗΠΑ. Αυτό είναι καθαρή ληστεία έγραψε ο δ/ντής σύνταξης της Global Times, Hu Xijin.

Δεν είναι σαφές ποια ρυθμιστικά μέτρα θα μπορούσε να λάβει η Κίνα. Οι Global Times έγραψαν ότι η Κίνα έχει «περιορισμένη ικανότητα» να προστατεύει τις εταιρείες της, καθώς οι ΗΠΑ εξακολουθούν να διαθέτουν τεχνολογική υπεροχή. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας έχει επικρίνει στο παρελθόν την Ουάσινγκτον ότι υιοθέτησε διπλά πρότυπα προσπαθώντας να απαγορεύσει το TikTok. Ωστόσο, ερωτηθείς για τις τελευταίες εξελίξεις εκπρόσωπος της κυβέρνησης είπε: «Δεν σχολιάζουμε τη συγκεκριμένη επιχειρηματική δραστηριότητα των σχετικών εταιρειών».

Πηγή: newmoney.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × one =