αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚίνηση που θα φέρει νέα δεδομένα; Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας βγάζει δικό της κρυπτονόμισμα

Κίνηση που θα φέρει νέα δεδομένα; Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας βγάζει δικό της κρυπτονόμισμα

H ανακοίνωση από το China Center for International Economic Exchanges (CCIEE) έδωσε στην δημοσιότητα την νέα πρωτοβουλία της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας να εκδώσει το πρώτο κρυπτονόμισμα που θα υποστηρίζεται από μια κεντρική τραπεζική αρχή.

Κύριος στόχος της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας είναι να φτιάξει ένα ψηφιακό γουάν, που θα χρησιμοποιηθεί σαν αντικαταστάτης του SWIFT. Το SWIFT αποτελεί το πιο ευρέως διαδεδομένο σύστημα χρηματικών συναλλαγών και πληρωμών, ωστόσο έχει δεχθεί τα τελευταία χρόνια κριτική για την αναποτελεσματικότητα του και τα ιδιαίτερα υψηλά κόστη που χρεώνει για τις συναλλαγές μέσα σε αυτό.

Πάνω σε αυτά τα δύο χαρακτηριστικά, πάτησε και η Κεντρική τράπεζα της Κίνας ώστε να δημιουργήσει ένα ψηφιακό νόμισμα πάνω στο blockchain για να μπορέσει να αυξήσει την αποδοτικότητα του συστήματος συναλλαγών αλλά και να μειώσει δραματικά τα κόστη που προκύπτουν από αυτές. Συν τοις άλλοις, η Κίνα αντιμετωπίζει και προβλήματα συναλλαγών που έχουν προκύψει με τον εμπορικό πόλεμο που έχει ξεκινήσει με τις ΗΠΑ, γεγονός που την ώθησε ακόμα παραπάνω προς την δημιουργία του δικού της κρυπτονομίσματος.

Η πρώτη ανακοίνωση είχε γίνει τον Αύγουστο από τις κινεζικές αρχές, ωστόσο δεν έχει κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία για την επίσημη κυκλοφορία του, Πηγές ωστόσο από την Κίνα αναφέρουν ότι η δομή του κρυπτονομίσματος δεν θα αποτελεί μια πλήρως αποκεντρωμένη πλατφόρμα αλλά ένα σύστημα διπλών εγγραφών που απλά θα διασφαλίζει την ασφάλεια των συναλλαγών χωρίς να είναι αποκεντρωμένο.

Πηγή: bcash.eu

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + 20 =