αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΚίνηση- ματ από την Amazon: Λάνσαρε το «Amazon Cash» και σου επιτρέπει να κάνεις αγορές χωρίς κάρτες

Κίνηση- ματ από την Amazon: Λάνσαρε το «Amazon Cash» και σου επιτρέπει να κάνεις αγορές χωρίς κάρτες

Απόλυτος κυρίαρχος εντός της πλατφόρμας της, γίνεται η Amazon. Ο τεχνολογικός κολοσσός λάνσαρε το «Amazon Cash». Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό από την ονομασία, πρόκειται για μια νέα υπηρεσία, μέσω της οποίας οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν χρηματικές συναλλαγές εντός της πλατφόρμας  (με τη χρήση συνεργαζόμενων σημείων πώλησης), χωρίς να χρησιμοποιούν πιστωτικές κάρτες ή κάποιον άλλο τρόπο πληρωμής.

Αυτό που πρακτικά θα πρέπει να κάνει ο χρήστης, θα είναι να λαμβάνει ένα ειδικό barcode από την πλατφόρμα, να το κρατά στο smartphone του ή να το εκτυπώνει, και με αυτό πηγαίνοντας στο ταμείο του εκάστοτε καταστήματος θα «περνά» όσα χρήματα επιθυμεί στον Amazon λογαριασμό του, έτσι ώστε να κάνει μια αγορά. Άμεσα αυτά τα χρήματα θα φαίνονται στον λογαριασμό του. Σε πρώτη φάση, μέσω του «Amazon Cash», θα μπορούν να διακινούνται ποσά από 15 έως 500 δολάρια τη φορά.

Η κίνηση της Amazon είναι όμως ένα «χτύπημα» και στην PayPal. Η εταιρία, διαθέτει ως γνωστών το PayPal My Cash Card, το οποίο λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο.

Ένα επίσης σημαντικό στοιχείο, είναι ότι το «Amazon Cash» δεν θα λαμβάνει προμήθεια επί των συναλλαγών, όπως σημειώνει το TechCrunch. Και βέβαια, με αυτό τον τρόπο η αμερικανική εταιρία θέλει να φτάσει… ακόμα και σε μέρη του κόσμου όπου οι πολίτες δεν χρησιμοποιούν πιστωτικές κάρτες, προπληρωμένες κάρτες ή δεν έχουν τραπεζικούς λογαριασμούς. Για την ώρα, η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μόνο εντός των ΗΠΑ και αναμένεται να δούμε σταδιακή επέκταση στο προσεχές μέλλον.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − seven =