αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΚίνηση… έκπληξη από το Facebook: Κερνά καφέ τους χρήστες

Κίνηση… έκπληξη από το Facebook: Κερνά καφέ τους χρήστες

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να λύσεις τις διαφορές σου από μία ζεστή ή κρύα κούπα καφέ. Συμβαίνει ανάμεσα σε συναδέλφους, συμβαίνει στα ζευγάρια, συμβαίνει ακόμα και στις καλύτερες οικογένειες. Έτσι το Facebook προχωρά σε μία πρωτότυπη κίνηση στην προσπάθειά του να κερδίσει πίσω την χαμένη του αξιοπιστία: Όχι, δεν είναι hoax, όντως η αυτού μεγαλειότητα του Mark Zuckerberg καλεί τους χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου με σκοπό να τους κεράσει καφέ και να μιλήσουν για τα προβλήματά τους.

Από τις 28 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου και σε επιλεγμένα cafe του Λονδίνου (The Attendand bar, Takk κι αλλού) θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις των υπευθύνων του Facebook με απλούς πολίτες. Ποιος είναι ο απώτερος σκοπός; Όπως δηλώνει η εταιρεία, θέλει να ενημερώσει και να καθησυχάσει το κοινό σε σχέση με τα προσωπικά δεδομένα.

Πρώτον, επειδή το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου δεν γνωρίζει τα δικαιώματά του (πόσο μάλλον να τα διαφυλάξει) και δεύτερον, επειδή μετά το σκάνδαλο το Facebook έχει καταστρέψει σε μεγάλο βαθμό την εικόνα του. Μιλώντας με αριθμούς, στη Μεγάλη Βρετανία το 27% των χρηστών δεν γνωρίζει πως να ρυθμίσει τα επίπεδα του privacy (σ.σ: ιδιωτικότητας) στον λογαριασμό του ενώ μετά την κατακραυγή για τη διαρροή της Cambridge Analytica η μετοχή του σημείωσε πτώση της τάξης του 6.8%, κάτι που μεταφράζεται σε περισσότερα από 100 δισ. δολάρια ζημιά.

Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και το Facebook επιστρατεύει όποια πιθανή κι απίθανη πολιτική με σκοπό να κολλήσει ξανά το γυαλί που έχει ραγίσει με τους χρήστες. Όσο όμως κάποιοι κάνουν λόγο για κινήσεις πανικού, ο Mark Zuckerberg γελά σαρδόνια, αφού ούτε οι κυρώσεις από τις Η.Π.Α, ούτε η διεθνή κατακραυγή αλλά ούτε, τελικά, και το σκάνδαλο Cambridge Analytica έχουν καταφέρει να ανακόψουν την πορεία του.

Πηγή: Esquire

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + one =