αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΚίνα: Οι ανήλικοι θα επιτρέπεται να παίζουν online games μόνο 3 ώρες την εβδομάδα

Κίνα: Οι ανήλικοι θα επιτρέπεται να παίζουν online games μόνο 3 ώρες την εβδομάδα

Σε μια πρωτοφανή κίνηση προχωρά η Κίνα: Οι ανήλικοι εντός της χώρας θα επιτρέπεται να παίζουν online games μία ώρα τις Παρασκευές, τα Σάββατα και τις Κυριακές, υπό τους νέους περιορισμούς που αναμένεται να χτυπήσουν τους παρόχους παιχνιδιών όπως το NetEase και Tencent.

Σύμφωνα με τους Financial Times, οι κανόνες που δημοσιεύθηκαν σε κρατικά μέσα ενημέρωσης τη Δευτέρα, ήρθαν εν μέσω μιας μεγάλης ρυθμιστικής αναπροσαρμογής της τεχνολογικής βιομηχανίας της χώρας, η οποία έχει εξαφανίσει δεκάδες δισεκατομμύρια από την κεφαλαιοποίηση των μεγαλύτερων παικτών της.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς, οι εταιρείες διαδικτυακών παιχνιδιών μπορούν να επιτρέπουν στα παιδιά να παίζουν μόνο μεταξύ 8μμ και 9μμ τις Παρασκευές, τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις αργίες. Οι εταιρείες θα πρέπει να εφαρμόσουν τους κανόνες χρησιμοποιώντας συστήματα εγγραφής πραγματικών ονομάτων και απαιτήσεις login.

Τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η κίνηση σχεδιάστηκε για να προστατεύσει την ψυχική και σωματική υγεία των ανηλίκων -κάτω των 18 ετών- και να αποτρέψει την κατάχρηση στο διαδικτυακό παιχνίδι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + 5 =