αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚάπως έτσι θα είναι οι co-working χώροι μετά την πανδημία. Ένας από αυτούς μόλις δημιουργήθηκε (Εικόνες)

Κάπως έτσι θα είναι οι co-working χώροι μετά την πανδημία. Ένας από αυτούς μόλις δημιουργήθηκε (Εικόνες)

Οι co-working χώροι έχουν «αδειάσει» εδώ και μήνες λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που έχουν ενεργοποιηθεί στις περισσότερες χώρες. Αλλά κάπου εδώ έρχεται ένα ερώτημα με το βλέμμα στο μέλλον: Πως θα είναι οι co-working χώροι στην μετά covid εποχή;

H Threefold Architects μόλις δημιούργησε το Paddington Works. Έναν co-working χώρο στο Λονδίνο, ο οποίος στήθηκε με βάση τις αρχές της ευεξίας. Επίσης εκεί υπάρχει ειδικό σύστημα που φιλτράρει τον αέρα. Εχει σχεδιαστεί για να φέρνει 25% περισσότερο καθαρό αέρα στο κτίριο από ότι είναι συνηθισμένο.

Εν τω μεταξύ, το σύστημα φωτισμού είναι εξοπλισμένο με έξυπνα LED, τα οποία προσαρμόζονται κατάλληλα σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Το Paddington Works διαθέτει έναν συνδυασμό χώρων που περιλαμβάνουν ιδιωτικά στούντιο, κοινόχρηστους χώρους συνεργασίας, αίθουσες συσκέψεων και μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, όλα διατεταγμένα σε δύο ορόφους.

«Σε μια εποχή που πολλά co-working γραφεία προσπαθούν να προσαρμοστούν στις αλλαγές στις εργασιακές συνήθειες που προκαλούνται από την πανδημία του Covid-19, αυτό το project παραθέτει ένα μοντέλο για το μέλλον των κοινόχρηστων χώρων εργασίας», σχολιάζει το dezeen.com.

«Νομίζω ότι οι χώροι συνεργασίας θα μπορούσαν να ευδοκιμήσουν εάν προσαρμοστούν μετά την πανδημία», λέει από τη μεριά του ο Matt Driscoll, ένας από τους τρεις συνιδρυτές του Threefold Architects.

Το Paddington Works τα διαθέτει όλα. Από χώρους στους οποίους μπορείς να δουλέψεις εντελώς μόνος στην απόλυτη ησυχία, μέχρι χώρους ειδικά διαμορφωμένους για να έρθουν πιο κοντά οι άνθρωποι, να κοινωνικοποιηθούν και να υπάρξει μεγαλύτερη δημιουργικότητα.

Και όλο αυτό το σκηνικό φυσικά μοιάζει ιδανικό για τους remote εργαζομένους. Οι οποίοι αναμένεται να γίνουν ακόμα περισσότεροι στην μετά covid εποχή, με τις εταιρίες να αφήνουν περιθώρια για μεγαλύτερη ευελιξία στους εργαζομένους τους. Έτσι κάποιος θα μπορεί να δουλεύει, ενδεχομένως, από έναν τέτοιο co-working χώρο ο οποίος είναι κοντά στο σπίτι του.

Meeting rooms in Paddington Works by Threefold Architects
Clusters in Paddington Works by Threefold Architects
Entrance to Paddington Works by Threefold Architects
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 − 8 =