αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Κάποτε άκουσα στον Steve Jobs και όχι τους φίλους μου. Ήταν η καλύτερη απόφαση της ζωής μου»: Ο Tim Cook γυρνά τον χρόνο πίσω

«Κάποτε άκουσα στον Steve Jobs και όχι τους φίλους μου. Ήταν η καλύτερη απόφαση της ζωής μου»: Ο Tim Cook γυρνά τον χρόνο πίσω

Ο CEO της Apple, Tim Cook, έχει σήμερα μια περιουσία 625 εκατομμυρίων δολαρίων. Μεγάλος μέρος αυτής, οφείλεται σε ένα ρίσκο που τον προέτρεψε να πάρει ο Steve Jobs, πριν από περίπου 20 χρόνια. Να αφήσει μια καλή, σταθερή δουλειά για να ενταχθεί στο δυναμικό της Apple. To «ναι» σε αυτή τη δουλειά δεν ήταν απλώς η καλύτερη απόφαση της επαγγελματικής του ζωής αλλά «ίσως η καλύτερη απόφαση της ζωής μου συνολικά», όπως είπε ο Cook σε πρόσφατη συνέντευξη του.

Στις 22 του, βγαίνοντας ​​από το Πανεπιστήμιο του Auburn, ο Cook άρχισε μια 12ετή καριέρα στην IBM. Ξεκίνησε ως production engineer σε μια εποχή που άρχισε να αναπτύσσεται η ρομποτική. Το επόμενο μεγάλο βήμα ήταν στην Compaq, τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρονικών υπολογιστών παγκοσμίως.

Μετά ήρθε η Apple. Αν και το μέγεθος της Apple ήταν τότε μικρότερο σε σύγκριση με την Compaq, ο Cook δέχτηκε να μιλήσει με την Jobs. «Ο Steve είχε επιστρέψει στην εταιρεία» είπε ο Cook, «και αντικατέστησε όλη την εκτελεστική ομάδα που ήταν εκείνη τη στιγμή εκεί». Όπως εξηγεί ο Cook, ενθουσιάστηκε αμέσως με τα όσα συζήτησαν με τον Jobs. Και είπε το «ναι» στην πρόταση.

Μέρος της γοητείας του Jobs, όπως δήλωσε ο Cook, ήταν ότι «υπήρχε μια λάμψη στο μάτι του που δεν είχα δει ποτέ σε κανένα CEO πριν. Μπορούσε να κάνει τα πράγματα με τον δικό του τρόπο».

«Και οι τύποι ερωτήσεων που έθεσε ήταν επίσης διαφορετικοί», δήλωσε ο Cook. «Κυριολεκτικά προτού φύγω, σκεφτόμουν: ελπίζω ότι θα μου προσφέρει μια δουλειά, γιατί πραγματικά θέλω να το κάνω αυτό», συμπλήρωσε. Ο Cook είχε ήδη καλή θέση στην Compaq ως αντιπρόεδρος, οπότε οι φίλοι του δεν μπορούσαν να καταλάβουν το γιατί θέλει να φύγει. Γιατί να φύγεις από μια μεγάλη εταιρία και να πας σε μια μικρότερη; Όμως ο Cook κατάφερε να δει μπροστά. Να δει τις προοπτικές που ανοίγονταν. Τελικά άκουσε τον Steve Jobs και πήγε στην Apple.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 1 =