αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚάποιος σε αντιπαθεί χωρίς λόγο; Εδώ είναι 4 κινήσεις που μπορείς να κάνεις

Κάποιος σε αντιπαθεί χωρίς λόγο; Εδώ είναι 4 κινήσεις που μπορείς να κάνεις

Υπάρχουν τόσοι πολλοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι μπορεί να είναι σκληροί, αγενείς και άδικοι. Αλλά όταν κάποιος δεν σε συμπαθεί χωρίς λόγο, μπορεί να σε αποσυντονίσει και να σε πληγώσει.

Τις περισσότερες φορές, δεν έχει καμία σχέση με εσάς.

Μπορεί να το κάνουν εσκεμμένα, μπορεί να μην έχουν ιδέα ή μπορεί να είναι κακοί στην επικοινωνία γενικότερα.

Η αντίδρασή σας και οι στρατηγικές αντιμετώπισης της απρόβλεπτης σκληρότητας εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την κατάσταση και τη δυναμική της σχέσης ανάμεσα σε εσάς και αυτό το άτομο. Εδώ είναι 4 κινήσεις που μπορείς να κάνεις.

1. Καταπολεμήστε την αρνητικότητα με θετικότητα

Είναι εύκολο να πούμε ότι πρέπει να… αντεπιτεθούμε, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι χρειάζεται εξαιρετική συναισθηματική ωριμότητα για να αγνοήσουμε τα αγενή σχόλια χωρίς αυτά να έχουν κανένα αντίκτυπο.

Οταν κάποιος είναι κακός μαζί σας χωρίς λόγο και δεν μπορείτε να κατανοήσετε τα κίνητρα της συμπεριφοράς του, μπορεί να χρειαστεί μια δόση θετικής ψυχικής στάσης.

Είναι δύσκολο για κάθε άτομο να υποτιμά συνεχώς κάποιον που αρνείται να πέσει στο επίπεδό του. Εάν μπορείτε να εστιάσετε στα καλά vibes και τις θετικές σας σκέψεις, το να δείξετε στον άλλο ότι τα λόγια του δεν έχουν καμία επίδραση πάνω σας (τουλάχιστον, εξωτερικά!) είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τον απομακρύνετε γρήγορα.

2. Αντιμετωπίστε τους ανοιχτά

Αν κάποιος είναι συνήθως άδικος, μπορεί πραγματικά να μην το γνωρίζει ή να χρειαστεί να ενημερωθεί σχετικά με το γιατί και πώς οι πράξεις του προκαλούν αναστάτωση.

Εάν χρειάζεται να έρθετε σε επαφή με κάποιον που φαίνεται να σας αντιπαθεί ή είναι συχνά δυσάρεστος, μπορεί να αξίζει να ζητήσετε μια ήσυχη συνομιλία για να ρωτήσετε αν έχετε κάνει κάτι για να τον στενοχωρήσετε.

Το πιθανότερο είναι ότι είτε δεν είχαν ιδέα είτε δεν κατάλαβαν ότι επηρεαζόσασταν από τις πράξεις τους. Αν το ξέρουν, τότε τουλάχιστον μπορείτε είτε να καταλάβετε τι προκάλεσε τις εντάσεις μεταξύ σας είτε να αποφασίσετε ότι δεν αξίζει να ασχοληθείτε περαιτέρω.

3. Μην είστε αντιδραστικοί

Είναι πολύ εύκολο να καταπολεμήσεις τις αντιξοότητες με θυμό. Αλλά ανεβάζοντας την ένταση, δημιουργείτε έναν διαιωνιζόμενο κύκλο κακών συναισθημάτων, που είναι απίθανο να εκτονωθεί.

Όταν κάποιος είναι κακός μαζί σας χωρίς λόγο, πιθανότατα αντιμετωπίζει προβλήματα και προκλήσεις ση ζωή του. Εάν μπορείτε, προσπαθήστε να εστιάσετε στον εαυτό σας και όχι σε αυτό που έχει πει ή κάνει αυτό το άτομο.

Εάν μπορείτε να σηκωθείτε πάνω, να απομακρυνθείτε ή να εξασκηθείτε σε συγκεκριμένες τεχνικές για να φέρετε μια αίσθηση ηρεμίας και φιλίας σε μια εύθραυστη σχέση, μπορείτε απλώς να μετατρέψετε αυτή την παλίρροια σε κάτι πιο θετικό.

4. Χρησιμοποιήστε μηχανισμούς αντιμετώπισης

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλές τεχνικές για να ηρεμήσετε μια τεταμένη κατάσταση, είτε για να φέρετε ελαφρότητα στην ατμόσφαιρα είτε για να μπορέσετε να επεξεργαστείτε τη σκληρή μεταχείριση χωρίς να την αφήσετε να σας επηρεάσει όλη μέρα.

Αυτες περιλαμβάνουν:

-Γελώντας γι ‘αυτό – μια σκληρή λέξη μπορεί να βλάψει, αλλά αν μπορείτε να τη μετατρέψετε σε αστείο ή να βρείτε κάτι αστείο στην κατάσταση, η ένταση θα πέσει.
-Χρησιμοποιώντας βαθιά αναπνοή ή κάνοντας μια βόλτα για να απομακρύνετε τον εαυτό σας από την κατάσταση για να αποφύγετε να είστε αντιδραστικοί.
-Εστιάζοντας στις πράξεις, τις σκέψεις και τα λόγια σας για να επικεντρωθείτε στα θετικά και να ξεφύγετε από την αντιπαράθεση.
-Ακούγοντας – κάποιος που είναι άδικος μπορεί να αναζητά την προσοχή, οπότε αν έχει κάτι να βγάλει από μέσα του, επιτρέποντάς του να το κάνει μπορεί να επιλύσει την κατάσταση εκεί και μετά.
-Εκτιμήστε τα όριά σας και δώστε δύναμη στον εαυτό σας να απομακρυνθεί από ανθρώπους και καταστάσεις που σας ρίχνουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + thirteen =