αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΚάποιοι «τρελοί» Ολλανδοί θέλουν να δημιουργήσουν μεγάλα τεχνητά νησιά, ενώνοντας τριγωνικά τμήματα

Κάποιοι «τρελοί» Ολλανδοί θέλουν να δημιουργήσουν μεγάλα τεχνητά νησιά, ενώνοντας τριγωνικά τμήματα

MARIN σημαίνει Maritime Research Institute Netherlands και είναι ο φορέας της Ολλανδίας που πειραματίζεται με το concept των τεχνητών νησιών. 

Ο σκοπός της δημιουργίας τεχνητών νησιών από την MARIN είναι να δημιουργήσουν επιπρόσθετο κατοικήσιμο χώρο επεκτείνοντας τα φυσικά γεωγραφικά όρια της χώρας, ενώ μία παρόμοια ιδέα εφαρμόστηκε και στην Ιταλία. Η MARIN θεωρεί ότι μπορεί να δημιουργήσει νησιά που θα φτάνουν σε διάμετρο τα 5 χιλιόμετρα, χρησιμοποιώντας μια σειρά από τριγωνικά τμήματα που ενώνονται μεταξύ τους.

Όπως σημειώνει το Pestaola.gr, οι Ολλανδοί φαίνεται ότι θέλουν να είναι προετοιμασμένοι για την κλιματική αλλαγή και την άνοδο της στάθμης της θάλασσας, μεταφέροντας ένα μέρος των δραστηριοτήτων του πληθυσμού στα τεχνητά αυτά νησιά. Ήδη έχουν παρουσιαστεί σχέδια που περιλαμβάνουν οικιστικές εκτάσεις, δημόσιους χώρους, λιμάνια και εγκαταστάσεις. Πάνω στο κάθε νησί μπορούν να εγκατασταθούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Αυτή τη στιγμή, η MARIN τρέχει προσομοιώσεις στον υπολογιστή, με ένα μοντέλο ενός τεχνητού νησιού που έχει κατασκευαστεί από 87 τρίγωνα με επιφάνεια 40×40 μέτρων, προκειμένου να δοκιμάσει το πόσο μπορεί να επηρεαστεί η εν λόγω κατασκευή από τα κύματα, τα ρεύματα και τον άνεμο σε πραγματικές συνθήκες. Σε κάθε περίπτωση το σχέδιο των Ολλανδών είναι φιλόδοξο, αλλά σύντομα μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five − 4 =