αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚάποιοι άνθρωποι παραμένουν δυνατοί ακόμα και όταν τα πράγματα δεν πάνε με βάση το πλάνο. Εδώ είναι 5 κανόνες που εφαρμόζουν

Κάποιοι άνθρωποι παραμένουν δυνατοί ακόμα και όταν τα πράγματα δεν πάνε με βάση το πλάνο. Εδώ είναι 5 κανόνες που εφαρμόζουν

Η ζωή μπορεί να είναι απρόβλεπτη. Τη μια στιγμή όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, την επόμενη όλα αλλάζουν. Αυτό που διαχωρίζει τους ανθεκτικούς ανθρώπους από τους υπόλοιπους, είναι ο τρόπος με τον οποίο χειρίζονται αυτές τις απροσδόκητες ανατροπές.

Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε 5 συνήθειες ανθρώπων που παραμένουν δυνατοί, ανεξάρτητα από το τι τους φέρνει η ζωή. Αυτές δεν είναι απλώς τυχαίες συμβουλές, αλλά βασισμένες στην ψυχολογία. Και μπορείς να τις εφαρμόσεις.


1) Αγκαλιάζουν το απροσδόκητο

Το απρόβλεπτο της ζωής μπορεί να ανατρέψει τους καλύτερους από εμάς. Αλλά κάποιοι… το πάνε διαφορετικά. Μπροστά στην αβεβαιότητα, αυτά τα άτομα δεν πανικοβάλλονται ούτε υποχωρούν. Αντίθετα, αγκαλιάζουν το απροσδόκητο με ανοιχτές αγκάλες. Βλέπουν κάθε δυσκολία ως μια ευκαιρία για μάθηση, ανάπτυξη και προσαρμογή.

Οι ανθεκτικοί άνθρωποι είναι μάστερ ευελιξίας. Καταλαβαίνουν ότι η αλλαγή είναι μέρος της ζωής και αντί να της αντιστέκονται, προσαρμόζονται και εξελίσσονται.

Οπότε, την επόμενη φορά που η ζωή θα σας φέρει μια απροσδόκητη αλλαγή, πάρτε τα χρήσιμα μαθήματα και προχωρήστε. Θυμηθείτε, δεν πρέπει μόνο να επιβιώσετε από την καταιγίδα, αλλά να μάθετε να χορεύετε στη βροχή.

2) Καλλιεργούν μια θετική οπτική

Δεν λέμε να τα βλέπεις όλα θετικά. Αλλά είναι σημαντικό να βλέπεις τα θετικά και τα χρήσιμα μαθήματα μέσα σε μία δύσκολη κατάσταση.

Όταν βρίσκεστε αντιμέτωποι με μια δύσκολη κατάσταση, θυμηθείτε να αναζητάτε τα θετικά. Δεν είναι απλώς μια «καλή» συνήθεια. Είναι μια ψυχολογική στρατηγική που μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε ανθεκτικοί όταν η ζωή παίρνει μια απροσδόκητη τροπή.

3) Εξάσκηση… στη μη προσκόλληση

Οι ανθεκτικοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι το να προσκολλώνται πολύ σφιχτά στα υπάρχοντα, στους ανθρώπους ή στα αποτελέσματα μπορεί να οδηγήσει σε βάσανα. Αντίθετα, εξασκούν τη μη προσκόλληση, κατανοώντας ότι όλα είναι παροδικά και υπόκεινται σε αλλαγές.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρονται για τους στόχους ή τις σχέσεις τους. Αντίθετα, εστιάζουν στη διαδικασία αντί να προσηλώνονται σε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Αποδέχονται ότι παρά τις καλύτερες προσπάθειές τους, τα πράγματα μπορεί να μην πάνε πάντα σύμφωνα με το σχέδιο. Και όταν συμβεί αυτό, είναι διανοητικά προετοιμασμένοι να αφήσουν κάτι πίσω και να προχωρήσουν.

Όταν νομίζετε ότι η ευτυχία σας να εξαρτάται από ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα ή άτομο, δοκιμάστε να εξασκηθείτε στη μη προσκόλληση. Είναι μια ισχυρή συνήθεια που μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε δυνατοί όταν η ζωή παίρνει μια απροσδόκητη τροπή.

4) Ζουν το τώρα

Ζουν στο εδώ και τώρα, αντί να μένουν στο παρελθόν ή να ανησυχούν για το μέλλον. Αυτό είναι κάτι που οι ανθεκτικοί άνθρωποι κάνουν εξαιρετικά καλά. Καταλαβαίνουν ότι το παρελθόν δεν αλλάζει και το μέλλον είναι απρόβλεπτο. Το μόνο πράγμα που μπορούν πραγματικά να ελέγξουν είναι το πώς ανταποκρίνονται στην παρούσα στιγμή.

Εστιάζοντας στο παρόν, οι ανθεκτικοί άνθρωποι είναι σε θέση να ασχοληθούν πλήρως με τις τρέχουσες περιστάσεις τους. Μπορούν να ανταποκριθούν πιο αποτελεσματικά σε προκλήσεις και αποτυχίες, επειδή δεν αποσπώνται από τα «what if» του παρελθόντος ή τα μελλοντικά πρέπει.

5) Ζητούν βοήθεια

Αυτό μπορεί να φαίνεται απρόσμενο, αλλά οι ανθεκτικοί άνθρωποι δεν φοβούνται να ζητήσουν βοήθεια. Συχνά πιστεύουμε ότι τα δυνατά άτομα είναι εντελώς αυτόνομα, αλλά η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν μπορεί να κάνει τα πάντα μόνος του. Τα ανθεκτικά άτομα το καταλαβαίνουν αυτό. Δεν φοβούνται να απευθυνθούν σε άλλους όταν χρειάζονται βοήθεια ή υποστήριξη. Καταλαβαίνουν ότι όλοι χρειάζονται βοήθεια μερικές φορές και δεν είναι ντροπή να το παραδεχτούν.

Στην πραγματικότητα, το να ζητάς βοήθεια μπορεί πραγματικά να σε κάνει πιο δυνατό. Σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα υποστηρικτικό δίκτυο γύρω σας και δίνει στους άλλους την ευκαιρία να συνεισφέρουν και να αισθανθούν ότι τους εκτιμάς. Όταν δυσκολεύεστε, μη διστάσετε να απευθυνθείτε σε άλλους λοιπόν. Θυμηθείτε, το να ζητάτε βοήθεια δεν είναι σημάδι αδυναμίας. Είναι σημάδι ανθεκτικότητας και σοφίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο