αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚάποιοι άνθρωποι δεν κουράζονται ποτέ. Εφαρμόζουν αυτούς τους 4 κανόνες

Κάποιοι άνθρωποι δεν κουράζονται ποτέ. Εφαρμόζουν αυτούς τους 4 κανόνες

Υπάρχουν εκείνοι οι άνθρωποι που δουλεύουν… συνεχώς. Όπως είπε ο Elon Musk σε συνέντευξη του, παίρνει μόνο δύο ή τρεις ημέρες ρεπό το χρόνο, εργάζεται επτά ημέρες την εβδομάδα -αλλά δεν περιμένει και από τους άλλους να το κάνουν- και κοιμάται έξι ώρες τη νύχτα.

Πως όμως κάποιοι άνθρωποι καταφέρνουν να μην κουράζονται ποτέ; Εχουν καταφέρει να διαμορφώσουν το πρόγραμμα της ζωής τους και να ρυθμίσουν τον τρόπο σκέψης τους με αποτέλεσμα να μην κουράζονται ποτέ ή να μην κουράζονται τις περισσότερες ημέρες του μήνα. Εδώ είναι 4 κανόνες που εφαρμόζουν.

1# Διοχετεύουν σωστά την ενέργειά τους

Από το πρώτο χτύπημα του ξυπνητηριού μέχρι να ξαπλώσουμε το βράδυ, όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας χρειάζονται την ενέργειά μας για να μπουν σε μια σειρά. Οι άνθρωποι που σπάνια κουράζονται έχουν φτιάξει έναν μηχανισμό, ώστε να διοχετεύουν την ενέργειά τους μόνο σε όσα θεωρούν απαραίτητα, αποφεύγοντας έτσι να τη σπαταλούν σε ανώφελες καταστάσεις.

2# Κάνουν τα πάντα βάση προγραμματισμού

Αν κρατάς ημερολόγιο και σχεδιάζεις αποβραδίς την ημέρα σου, τότε είσαι σε πολύ καλό δρόμο. Αν, πάλι, όχι, τότε πρέπει να αλλάξεις γραμμή πλεύσης. Έχοντας τα πάντα προγραμματισμένα και ξεκάθαρα στο μυαλό σου, γλιτώνεις χρόνο, ενέργεια και κούραση. Κινείσαι σύμφωνα με το πλάνο σου, το οποίο έχεις φτιάξει μετά από μελέτη, συνεπώς δεν χρειάζεται να αναλώνεσαι και να χάνεις τον χρόνο σου.

3# Διαχωρίζουν τις ημέρες τους

Καμία ημέρα δεν είναι ίδια με την προηγούμενη και ό,τι έγινε χθες δεν πρέπει να επηρεάζει το σήμερα. Κάθε ημέρα είναι ξεχωριστή και πρέπει να τη ζούμε, κάνοντας όσα μας αρέσουν από μια απλή βόλτα στη γειτονιά, τη δοκιμή ενός εστιατορίου ως την παρακολούθηση ταινίας σε θερινό σινεμά. Όσοι ανήκουν σε αυτή την κατηγορία δεν αφήνουν τις ημέρες να κυλούν ανεκμετάλλευτες και προσπαθούν να ζουν τη στιγμή, γεμίζοντας εμπειρίες και δημιουργώντας αναμνήσεις.

4# Η υγεία στο πρόγραμμα

Ένα ακόμα πράγμα που υπάρχει στη λίστα τους είναι τα προγραμματισμένα ραντεβού τους στους γιατρούς. Είτε είναι ο πρώτος μήνας της άνοιξης είτε είναι μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, γνωρίζουν πάντοτε πότε πρέπει να κάνουν τις προγραμματισμένες τους εξετάσεις, χωρίς να χρειάζεται να τρέχουν τελευταία στιγμή ψάχνοντας να βρουν ραντεβού και χωρίς να χρειάζεται να έρχονται αντιμέτωποι με απρόσμενα γεγονότα, αφού η πρόληψη είναι πάντοτε ο καλύτερος τρόπος φροντίδας της υγείας μας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + 20 =