αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Κάποια ημέρα…»: 7 ψέμματα που λες στον εαυτό σου και σε κρατούν μακριά από την επιτυχία

«Κάποια ημέρα…»: 7 ψέμματα που λες στον εαυτό σου και σε κρατούν μακριά από την επιτυχία

Το βλέπουμε και στην Ελλάδα: Αρκετοί είναι αυτοί που έχουν καλές ιδέες, αλλά λίγοι είναι αυτοί που τις κάνουν πράξη. Οι δικαιολογίες που θα ακούσεις είναι αρκετές. Το σίγουρο όμως είναι, πως όποιος μπει σε αυτό το mood, θα μείνει μακριά από την επιτυχία. Όπως κι αν ορίζεται αυτή για τον καθένα.

Το αμερικανικό inc.com έφτιαξε ένα ενδιαφέρον άρθρο. Παραθέτει τα 7 ψέμματα που λένε οι άνθρωποι στον εαυτό τους, και μένουν μακριά από την επιτυχία. Μήπως λες κάποια από αυτά και εσύ;

1# «Δεν είμαι αρκετά καλός _______». Εδώ μπορείς να συμπληρώσεις το κενό. Συνήθως ακούμε τις λέξεις “έτοιμος”, “ειδικός”, “έξυπνος”, “ταλαντούχος”, “έμπειρος”. Αλλά να το κλειδί: Δεν χρειάζεται να είσαι τέλειος για να ξεκινήσεις. Κανείς από τους πετυχημένους ανθρώπους δεν ήταν τέλειος όταν ξεκίναγε.

2# «Δεν μπορώ να αντέξω την επένδυση (με χρόνο ή χρήμα)». Εμείς διαχειριζόμαστε τον χρόνο μας. Και βάζουμε τις προτεραιότητες μας. Φυσικά δεν μπορούν να γίνουν όλα μαζί. Αν θες να βγαίνεις κάθε βράδυ, και να πηγαίνεις εκδρομές κάθε Σαββατοκύριακο, είναι λογικό να μην έχεις χρόνο π.χ. για ένα επαγγελματικό βήμα. Όσο για τα χρήματα, όντως παίζουν ρόλο. Ωστόσο μπορείς να ξεκινήσεις να βάζεις μερικά λεφτά στην άκρη και να τα χρησιμοποιήσεις εκεί που θες.

3# «Είμαι αυτός που είμαι». ‘Η όπως λέει μια ξένη φράση: «You can’t teach an old dog new tricks». Στην πραγματικότητα όμως, μόνο αν εξελιχτείς θα μπορέσεις να φτάσεις στον μεγάλο στόχο σου.

4# «Κάποια ημέρα…». Μια από τις πιο κλισέ δικαιολογίες που ακούμε και στην Ελλάδα. Πολλοί τοποθετούν τα σχέδια τους σε κάποιον μελλοντικό χρόνο. Συνήθως αόριστο. Στις περισσότερες περιπτώσεις το «αργότερα» γίνεται «ποτέ».

5# «Θα το ήθελα, αλλά…». Μοιάζει με κάποια από τα παραπάνω. Σε αυτή την περίπτωση όμως, δημιουργείτε πολύ συγκεκριμένα εμπόδια για τον εαυτό σας, που ενισχύονται από την παραπλανητική αίσθηση της πρακτικότητας. Την επόμενη φορά που θα σου έρθει αυτή η φράση στο μυαλό, βρες έναν τρόπο για να ξεπεράσεις το εμπόδιο που (υποτίθεται ότι) έχεις μπροστά σου.

6# «Δεν έχω τους πόρους που χρειάζομαι». Χρόνος, χρήματα, άνθρωποι. Όποιοι κι αν είναι οι πόροι, πιθανόν να έχετε ήδη όλα όσα χρειάζεστε. Στην πραγματικότητα, μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις στη γη είναι η δυνατότητα να κάνουμε περισσότερα, με λιγότερα «όπλα» στα χέρια μας. Σκεφτείτε όλους εκείνους πριν από σας που έκαναν πολύ περισσότερα, με ακόμα λιγότερα εφόδια.

7# «Είναι μεγάλο ρίσκο». Οι ψυχολόγοι θα σας πουν για να αναρωτηθείτε απλά, “Ποιο είναι το πραγματικό κόστος του λάθους;” Ναι, σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πραγματικά πολύ ρισκαδόρικο. Πολύ συχνότερα όμως, το ρίσκο έχει δημιουργηθεί στο κεφάλι σας. Το πραγματικό ρίσκο είναι η στασιμότητα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − 11 =