αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚάντο νωρίς: Τέσσερις λόγοι για να ξεκινήσεις μία επιχείρηση στα 20s σου

Κάντο νωρίς: Τέσσερις λόγοι για να ξεκινήσεις μία επιχείρηση στα 20s σου

Μπορεί στην Ελλάδα να είμαστε… λίγο πιο συντηρητικοί σε αυτό το κομμάτι. Αφού υπάρχουν αρκετοί που υποστηρίζουν ότι για να ξεκινήσει κάποιος μια επιχείρηση και να φτάσει στην επιτυχία, πρέπει να είναι 40 ή 45 ετών. Στην πράξη βέβαια, υπάρχουν πολλά παραδείγματα, σε παγκόσμιο επίπεδο, που δείχνουν ότι στην digital εποχή που ζούμε μπορεί κάποιος να ξεκινήσει ένα δικό του project σε νεαρή ηλικία και να φτάσει στην επιτυχία.

Yπάρχει βέβαια πρόοδος και στην χώρα μας. Αφού τα τελευταία χρόνια βλέπουμε αρκετούς νέους να ξεκινούν την δική τους επιχείρηση και να καταγράφουν μια καλή πορεία. Μάλιστα, είδαμε και κάποιους Έλληνες startuppers να μπαίνουν ακόμα και στις λίστες 30Under30 του Forbes.

Γιατί όμως να ξεκινήσει κάποιος μια επιχείρηση στα 20s του ή στα 30s του; Εδώ είναι 4 λόγοι. Αν και πρέπει να ξέρεις ότι το «ταξίδι» δεν θα είναι εύκολο.

1- Δεν έχεις σπίτια και παιδιά… να περιμένουν. Αν είσαι κάπου μεταξύ 20 και 30 (ή λίγο πιο πάνω), στην Ελλάδα, είναι πιθανό το εξής: Ζεις με τους γονείς σου, δεν έχεις λογαριασμούς να τρέχουν, ούτε παιδιά να σε περιμένουν να τα ταΐσεις. Άρα τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να ρισκάρεις και να ξεκινήσεις κάτι δικό σου, χωρίς να έρθει… ο Αρμαγεδδών ακόμα κι αν αποτύχεις.

2- Μεγαλύτερα ρίσκα. Συνέχεια του προηγούμενου. Ναι, όσο πιο νέοι είμαστε, συνήθως τόσο μεγαλύτερα ρίσκα παίρνουμε. Λίγο το πάθος που έχει η ηλικία, λίγο οι μειωμένες ευθύνες, και είναι γεγονός ότι μπορείς να πάρεις πολύ μεγαλύτερα ρίσκα στα 25 σου από ότι π.χ. στα 45 σου. Το ρίσκο είναι απαραίτητο στοιχείο της επιχειρηματικότητας.

3- Μεγαλύτερη ενέργεια. Όταν μπεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας, έχεις μπροστά σου έναν μαραθώνιο. Η ενέργεια που έχεις παίζει ρόλο. Μπορείς να δουλέψεις πολύ περισσότερες ώρες, όταν είσαι σε νεαρή ηλικία. Να δουλέψεις και Σαββατοκύριακα ή ακόμα και να ξενυχτήσεις. Δεν σε ενοχλεί τόσο και μπορείς να το κάνεις.

4- Χρόνος για μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Ακριβώς επειδή δεν έχεις οικονομικές ανάγκες «ζωής ή θανάτου» μπορείς να έχεις μεγαλύτερη υπομονή. Αν ξεκινήσεις ένα νέο project, μπορείς πιο εύκολα να περιμένεις 1 ή 2 χρόνια μέχρι να σου φέρει κέρδη. Αντίθετα, είναι αντικειμενικά πιο δύσκολο να περιμένεις τόσο όταν είσαι στα 40 σου, με τις υποχρεώσεις να τρέχουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − seven =