αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Κάνιγγος 21»: Το εμβληματικό ξενοδοχείο που θα «ζωντανέψει» πάλι μετά από 9 χρόνια

«Κάνιγγος 21»: Το εμβληματικό ξενοδοχείο που θα «ζωντανέψει» πάλι μετά από 9 χρόνια

Μετά από εννέα χρόνια που παραμένει κλειστό, ‘θύμα’ της οικονομικής κρίσης και της πτώσης της τουριστικής κίνησης στην Αθήνα που οδήγησε σε μπαράζ λουκέτων στην ξενοδοχειακή αγορά, το “Κάνιγγος 21” θα ετοιμαστεί για να επαναλειτουργήσει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του capital.gr, το ακίνητο επί της οδού Χαλκοκονδύλη στην πλατεία Κάνιγγος, ιδιοκτησίας του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Επικούρησης Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων, το οποίο λειτουργούσε ως ξενοδοχείο αλλά παραμένει κλειστό από το 2010, ‘περνά’ στην εταιρεία Zeus International. Η εταιρεία παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής, διαχείρισης και ανάπτυξης ξενοδοχειακών μονάδων, μεταξύ των οποίων το ξενοδοχείο της αμερικανικής αλυσίδας Wyndham στην πλατεία Καραΐσκάκη και το Dolce Attica Riviera στη Βραυρώνα.

Η Zeus, μαζί με την Chnaris Hotel Management ήταν κατά τις πληροφορίες οι δύο προτιμητέοι επενδυτές του σχετικού διαγωνισμού για την επαναλειτουργία της μονάδας.

Το ακίνητο είχε βγει στο διαγωνισμό για μακροενοικίαση 30 ετών, με ελάχιστο μηνιαίο μίσθωμα 21 χιλ. ευρώ. Το επταόροφο κτίριο, συνολικής επιφάνειας 3.516τ.μ., διαθέτει 77 δωμάτια και άδεια χρήσης ξενοδοχείου με προδιαγραφές τεσσάρων αστέρων. Όπως λένε οι πληροφορίες, εν αναμονή και των τελικών ανακοινώσεων, θα λειτουργήσει ξανά ως μονάδα τεσσάρων αστέρων, πιθανότατα μέσα στη φετινή χρονιά.

Σημειώνεται πως η Zeus International ανακοίνωσε πέρσι το Μάιο την εξαγορά της Madison Point, μισθώτριας εταιρείας του ξενοδοχείου Lazart Hotel στη Θεσσαλονίκη, ιδιοκτήτρια του οποίου είναι η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ. Το Lazart Hotel, δυναμικότητας 74 δωματίων, αγοράστηκε από τον θεσμικό επενδυτή “Πανγαία” έναντι του ποσού των 7 εκατ. περίπου.

Πρόκειται για ακόμη μια επενδυτική κίνηση στο κέντρο της Αθήνας, απόρροια της τουριστικής ανάκαμψης της πρωτεύουσας. Στην αγορά της Αθήνας ακόμη, στην τελική ευθεία βρίσκεται ο διαγωνισμός για τη μίσθωση του ακινήτου που στέγαζε το Esperia Palace και την επαναλειτουργία του με προδιαγραφές διεθνούς αλυσίδας 5 αστέρων. H Yasbek Hotel Establishment σε συνεργασία με τη Marriott, ο ισραηλινός όμιλος ξενοδοχείων Fattal και ο όμιλος Accor έχουν φάκελο για την απόκτηση του. Τον Ιούνιο εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει και το νέο ξενοδοχείο της Intrakat στην οδό Κολοκοτρώνη. Για το διατηρητέο τριώροφο κτίριο έχει υπογραφεί μίσθωση 20 χρόνων με το Μετοχικό Ταμείο Στρατού.

Τον ίδιο μήνα προγραμματίζεται να ανοίξει και το πρώτο ibis styles στην Αθήνα, στην αρχή της Λ. Βουλιαγμένης, μετά την υπογραφή συμφωνίας franchising στην οποία προχώρησαν η AccorHotels και η G.Lymperakis Invest OE. Η επένδυση της ΛΑΜΨΑ στο Σύνταγμα, τέλος, για το νέο ξενοδοχείο πέντε αστέρων Κing’s Palace υπό την ομπρέλα της MGallery της Accor, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, θα είναι έτοιμο μέσα στο 2020.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − 10 =