αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Κάνε το τώρα»: 2+1 πράγματα που πρέπει να λες στον εαυτό σου κάθε ημέρα

«Κάνε το τώρα»: 2+1 πράγματα που πρέπει να λες στον εαυτό σου κάθε ημέρα

Στην διαδρομή προς την επιτυχία θα ακούσεις πολλές φωνές τριγύρω. Ειδικά στην Ελλάδα. Όπου όλοι… έχουν γνώμη για όλους. Υπάρχει όμως κάτι πολύ πιο σημαντικό που πρέπει να ακούσεις, όπως εξηγεί το αμερικανικό Success.com: Την δική σου φωνή. Είναι αυτή που θα σε κρατήσει στον σωστό δρόμο. Ακόμα κι αν κάτι δεν πάει καλά, θα μπορέσεις να λάβεις τα χρήσιμα μαθήματα και να συνεχίσεις την πορεία σου. Και φυσικά αυτή η εσωτερική φωνή θα σε βοηθήσει να παραβλέψεις τις φωνές των άλλων.

Χρειάζεται να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου. Και να λες 3 συγκεκριμένα πράγματα κάθε ημέρα. Κάθε ένα έχει την δική του χρησιμότητα.

1# Κάνε το τώρα: Η αναβλητικότητα μπορεί να σε τραβήξει σε μια κατάσταση πλήρους αναποφασιστικότητας. Συχνά νομίζουμε ότι η ζωή μας είναι απεριόριστη, και ότι οι ευκαιρίες θα έρχονται συνεχώς. Τίποτα από τα δύο δεν ισχύει. Όταν μένεις σε δικαιολογίες, ένα είναι σίγουρο: Δεν θα κάνεις πραγματικότητα τα όνειρα σου. Α, και μην περιμένεις την «τέλεια στιγμή». Δεν υπάρχει Κάνε το τώρα.

2# Το αξίζω αυτό: Δεν έχει σημασία να στο λένε οι άλλοι. Πρέπει πρώτα από όλα να το πεις εσύ στον εαυτό σου. Να καθορίσεις τον μεγάλο στόχο σου και να εργαστείς για αυτόν. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να είσαι αποφασισμένος να βγεις έξω από την «ζώνη άνεσης» σου.

3# Ξέρω ότι μπορώ: Ο φόβος της αποτυχίας καραδοκεί πάντα. Όλοι μπορεί να έχουμε νιώσει φόβο κάποια στιγμή. Αλλά δεν γίνεται να ενεργείς συνεχώς με τον φόβο και την σκέψη ότι μπορεί να έρθει η αποτυχία. Αν επιτρέψεις στον φόβο να σε «παραλύσει» δεν θα έχεις την πρόοδο που θες. Ενώ παράλληλα δεν θα πάρεις τα χρήσιμα μαθήματα που θα έρθουν από πιθανές αποτυχίες. Συνέχισε να κάνεις τολμηρές κινήσεις, παίρνοντας μέσα από τα εμπόδια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 2 =